Manchester Unitedilla ei kulje. Joukkue koki sunnuntaina jo 11. perättäisen voitottoman vierasottelunsa, kun häntäpään Newcastle kukisti Unitedin 1-0. Yhdeksän pistettä kahdeksasta ottelusta merkitsee Unitedin huonointa starttia sarjaan 30 vuoteen.

Joukkueen valmentaja Ole Gunnar Solskjærin mielestä edessä on iso ylämäki, jos United mielii sijoittua sarjassa neljän parhaan joukkoon. Neljäntenä oleva Leicester on nyt viisi pistettä Unitedilta karussa.

– Olemme antaneet itsellemme todella, todella ison ylämäkihaasteen päästäksemme neljän parhaan joukkoon. Sarja on kuitenkin tasainen, ja meidän täytyy ryhdistäytyä joukkueena, Solskjær sanoi Sky Sportsille.

– Siinä kestää kuitenkin niin kauan kuin kestää. Olemme vasta aloittaneet matkamme ja kulttuuri alkaa syntyä. En voi luvata mitään aikoja, mutta olemme oikealla tiellä.

– Olemme kokoontuneet ja keskustelleet suunnastamme. Jos tekee töitä vain aurinkoisina päivinä, ei ikinä pääse määränpäähän. Meillä on näitä päiviä, mutta tiedämme, mihin haluamme päästä.

Seuraavassa ottelussaan United kohtaa kotikentällään sarjakärki Liverpoolin 19. lokakuuta. Maaottelutauko aiotaan hyödyntää laadukkaaseen harjoitteluun.

– Emme luo tarpeeksi paikkoja voittaaksemme otteluita. Onneksi nyt alkaa maaottelutauko, Solskjær sanoi.

– Istumme alas, saamme toivottavasti joitain pelaajia takaisin, ja arvioimme, mitä näissä kahdeksassa ottelussa on tapahtunut.

Unitedin entinen pelaaja Gary Neville sysäsi vastuun Unitedin konttaamisesta seuran johtokunnalle. Solskjær ottaa kuitenkin heikot esitykset omaan piikkiinsä.

– Se on minun vastuullani. Minun täytyy saada pelaajien pääkopat kuntoon. Nuorilta pelaajilta puuttuu itseluottamusta – he tarvitsevat kokeneiden pelaajien ja taustajoukkojen apua.

[readmore from=Manchester-United]

– Itseluottamus on pelaajille iso juttu, ja sitä saa vain peliesitysten ja tulosten kautta. Tällä hetkellä pelaajat eivät toimi vaistonsa varassa, kun heidän täytyy tehdä päätös. Sen parissa olemme tehneet töitä, joten nyt on täydellinen hetki maaottelutauolle, norjalainen lisää.

Neuvoton oli myös Unitedin espanjalaismaalivahti David De Gea, jonka mielestä United kärsii nyt heikointa jaksoaan torjujan kahdeksanvuotisen pestin aikana.

– Moni asia vaatii parantamista – tai oikeastaan kaikki. En tiedä, mitä sanoa, De Gea tyytyi toteamaan.