Manchester United on ensimmäistä kertaa tämän kauden Valioliigassa kahden ottelun voittoputkessa kaadettuaan peräkkäisissä peleissä Tottenhamin ja Manchester Cityn, mutta samalla on tullut entistä selvemmäksi yksi asia Unitedin pelaamisesta.

Tällä kaudella United on kunnostautunut erityisesti isojen joukkueiden kaatamisessa, mutta sarjataulukon alemman puoliskon joukkueet ja pienemmät seurat ovat aiheuttaneet manchesterilaisille vaikeuksia.

Ole Gunnar Solskjærin miehistö on kerännyt yhteensä 13 pistettä otteluista Chelseaa, Leicesteria, Liverpoolia, Tottenhamia ja Manchester Cityä ja pitänyt palloa noissa peleissä keskimäärin vain 39-prosenttisesti.

Tappioissa Crystal Palacea, West Hamia, Newcastlea ja Bournemouthia sekä tasapeleissä Sheffield Unitedia ja Aston Villaa vastaan pallo on ollut keskimäärin Manchester Unitedilla 62-prosenttisesti.

Unitedilla on siis ollut vaikeuksia, kun se on joutunut ottamaan aloitteen ja pallonhallinnan ottelussa. Juuri paikallispeli Cityä vastaan osoitti, että United pystyy horjuttamaan sarjan kovimpia joukkueita nimenomaan vastahyökkäyksillä.

Solskjær tiedostaa itsekin ongelman.

– Me tiedämme, että meidän pitää saada parempia tuloksia, kun vastassa on sellaisia joukkueita, jotka putoavat syvemmälle, mutta me kehitymme siinä, sanoi norjalaismanageri Telegraphin mukaan.

– On minun työni varmistaa, että pelaajat tietävät jokaisessa pelissä, että heidän on ansaittava voitto. Välillä se pitää ansaita syöttelemällä nopeammin tai voittamalla pallo takaisin nopeammin.

Solskjær ei usko, että hänen pelaajansa asennoituvat eri tavalla pienempiä joukkueita vastaan.

– Me voimme selvittää asian, jos se on henkisen puolen juttu. Jos katsotaan tuloksia, en ole niin huolissani.

– Sitten meillä on ongelma, jos jätkät sanovat minulle, että he eivät syty näihin peleihin [pienempiä seuroja vastaan].

– Sitten minun on toden teolla tehtävä töitä heidän kanssaan, koska sillä tavalla me voitimme mestaruuden, kun minä pelasin. Emme ikinä menettäneet pisteitä pienempiä joukkueita vastaan, niin sanottuja ei-niin-hyviä joukkueita vastaan.

– Valioliiga on vaikea sarja. Tuloksia ei voi saada ilman sellaista mentaliteettia. Mutta minä teen töitä sen mentaliteetin eteen.

Artikkelia päivitetty 10.12.2019 klo 18.31: Ensimmäiseen kappaleeseen korjattu Unitedin viimeisimmät vastustajat.