Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær esitteli muikeaa hymyään sunnuntaina hänen joukkueensa voitettua Manchester Cityn 2-0 Valioliigassa.

Cityn hyökkääjät ovat pelanneet parempiakin otteluita, mutta myös Unitedin puolustus ja maalivahti David de Gea tekivät kaikkensa nollapelin eteen. Solskjærin suojatit ovat pitäneet maalinsa puhtaana kymmenessä viimeisimmässä ottelussa kahdeksan kertaa.

Norjalaismanageri kiitteli derbyvoiton jälkeen pelaajiaan ja Old Traffordin yleisöä.

– Tahtotila, asenne, sitoutuneisuus sekä kannattajien ja pelaajien välinen yhteys miellyttivät minua eniten, sanoi Solskjær Sky Sportsin haastattelussa.

– Ajoittain prässäsimme heitä ja painostimme heitä alaspäin. Yritimme olla aggressiivisia.

– Me pakotimme heidät virheisiin ja olemme tyytyväisiä tulokseen.

– On etuoikeus valmentaa joukkuetta, jolla on tällainen asenne. En voi vaatia heiltä enempää.

Aaron Wan-Bissaka ja David de Gea riemuitsivat voitokkaan paikallispelin päätyttyä. Kuva: Getty Images

– Olemme olleet vakuuttavia näissä nollapeleissä, me parannamme otteitamme, jatkoi Solskjær BBC:n haastattelussa.

– Näytimme vaaralliselta 3-5-2-formaatiossa, kun Brandon Williams ja Aaron Wan-Bissaka pelasivat laidoilla, mutta toisella puoliajalla City sai meidät näyttämään enemmänkin 5-4-1:ltä. City on niin hyvä pallon kanssa, mutta me pidimme heidät kurissa.

Solskjærin mukaan Unitedilla oli sauma iskeä useampikin maali, mutta muutaman kerran pallollinen pelaaja päätyi laukomaan, vaikka takaviistossa olisi ollut pelaaja paremmassa paikassa.

– He [City] voivat tehdä maalin koska vain, joten halusin koko ajan, että me teemme toisen. Meillä oli kolme tilaisuutta siirtää pallo vierelle, kun vastassa oli enää maalivahti. Se on yksi asia, jota meidän on kehitettävä – päätösten tekemistä – mutta me opimme.

– Meistä tuntuu, että kehitymme ryhmänä ja joukkueena. Meistä tuntuu, että kannattajat haluavat meidän pärjäävän ja he huomaavat, mitä me haemme, joten tilanne kehittyy ja kehittyy.

Valioliigan helmikuun pelaajaksi ehdolla oleva Bruno Fernandes valittiin sunnuntain koitoksen parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Getty Images

– Mutta me olemme yhä viidennellä sijalla. Me tarvitsemme pisteitä saadaksemme Chelsean ja Leicesterin kiinni, joten meidän on vain jatkettava.

Myös Unitedin kapteenin Harry Maguiren mukaan kotijoukkueen olisi pitänyt tehdä useampikin maali.

– Pelasimme tiiviisti puolustuksessa. Meidän olisi pitänyt johtaa tauolle lähdettäessä useammalla kuin yhdellä maalilla, kommentoi Maguire Sky Sportsille.

– Toisella jaksolla pelasimme syvällä, puolustimme hyvin joukkueena ja ansaitsimme kolme pistettä.

– Pelien voittaminen valaa lisää uskoa meihin. Meistä tuntuu, että voimme jatkaa tästä eteenpäin. Pallon kanssa pystymme pelaamaan vielä paremmin.

LUE MYÖS: