”Joku on varmasti nukkunut VAR-huoneessa” – Ole Gunnar Solskjær kritisoi kovin sanoin tuomaritoimintaa

© Kuva: Getty Images

Manchester United menetti tärkeitä sarjapisteitä jo toisessa peräkkäisessä ottelussa, kun joukkueen oli sunnuntaina tyytyminen 1-1 -tasapeliin West Bromin vieraana.

Ottelun erotuomarina toimineen Craig Pawsonin tuomiot aiheutti United-leirissä paljon parran pärinää. Avausjaksolla West Bromin maalia näytti edeltäneen rike, mutta se hyväksyttiin. Toisella puoliajalla Man Unitedille tuomittiin rangaistuspotku, joka kuitenkin mitätöitiin VAR-tarkastuksen jälkeen. United-kippari Harry Maguire yltyikin kritisoimaan tuomaritoimintaa kovin sanoin ottelun jälkeen.

LUE MYÖS: Maaliodottama paljastaa Manchester Unitedin surkeuden sarjanousijaa vastaan – heikompi lukema viimeksi vuonna 2017

Tuomiot eivät miellyttäneet myöskään Unitedin norjalaisluotsi Ole Gunnar Solskjæria. Vaikka tasapeli oli Solskjærin mukaan oikeutettu lopputulos, ei hänkään antanut hyvää palautetta tuomaritoiminnasta.

– Tilanteesta, josta olimme saada rangaistuspotkun, tapahtui selvä rike. Se oli selkeä virhe tuomarilta, Solskjær sanoi.

– Jos katsot heidän puolustajansa ja Harryn välistä yhteentörmäystä, se on selvä rike, mutta näin Harryn olleen paitsioasemassa.

– Joku on varmasti nukkunut VAR-huoneessa. Kyseisen henkilön tarvitsee kahvia, koska nämä keskustelut olisi voitu välttää toteamalla: ”Hän on paitsiossa. Jatketaan peliä.”

Norjalaisen mukaan WBA:n maali oli myös täysin hylättävissä. Vertauksena hän käytti Maguiren tekemää maalia Burnleya vastaan, jossa oli Solskjærin mukaan pienempi rike ja se hylättiin.

– Siinä tapahtui suurempi rike, kuin mitä Harryn tilanteessa Burnleya vastaan, Solskjær kertoi.

– Harryn tekemä maali otettiin meiltä pois, joten jos tuomioissa olisi yhtään johdonmukaisuutta, myös tämä tilanne olisi tullut hylätä rikkeen vuoksi.

– En ole katsonut tilannetta uusintana. Näin vain livetilanteen. Mutta mielestäni siinä oli selvästi suurempi rike kuin mitä Harryn tilanteessa Burnleya vastaan.

LUE MYÖS: