Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær sanoo, että seuran omistava Glazerien perhe pyysi häneltä henkilökohtaisesti anteeksi Euroopan Superliigaan liittymistä.

United ja 11 muuta suurseuraa ilmoittivat hiljattain, että ne ovat lähtemässä perustajajäseniksi uuteen kansainväliseen suljettuun sarjaan, joka korvaisi niiden joukkueiden osalta Mestarien liigan. Hanke kuopattiin kuitenkin jo pari päivää virallisen julkistamisensa jälkeen suuren ulkoisen paineen myötä.

Joillekin Manchester Unitedin kannattajille Superliiga-fiasko oli viimeinen pisara. Viime sunnuntaina Unitedin oli määrä isännöidä Liverpoolia Valioliigassa, mutta ottelu jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan isojen faniprotestien takia.

[readmore from=Old-Trafford]

Joukko Unitedin kannattajia osoitti mieltään Glazereita vastaan Old Traffordin ulkopuolella ja osa heistä tunkeutui stadionille, joka on yhä suljettu yleisöltä koronapandemian takia. Kannattajia oli kokoontunut myös Lowry-hotellille, jossa Unitedin joukkue valmistautui lähtemään peliin.

Solskjær sanoi, että kannattajilla on oikeus tuoda mielipiteensä protestoimalla esiin, mutta norjalaismanageri tuomitsi viranomaisiin kohdistuneen väkivallan.

– Se oli vaikea päivä meille. Me halusimme pelata ja ottaa kannattajille voiton Liverpoolista. Meidän työmme on keskittyä hyvien tulosten saamiseen, sanoi Solskjær Goalin mukaan.

– Kuten sanoin ennen peliä, meidän on kuunneltava kannattajia. Kaikilla on oikeus protestoida, mutta sen on tapahduttava rauhallisesti ja sivistyneesti.

– Valitettavasti se menee liian pitkälle, kun murtaudutaan sisään [stadionille] ja poliisille jää ikuiset arvet. Kun homma riistäytyy käsistä, se on poliisiasia. Siinä ei ole enää kyse mielipiteiden esille tuomisesta.

Solskjæriltä kysyttiin, pitäisikö Glazerien perheen puhua suoraan kannattajille.

– Olen keskustellut omistajien kanssa. Minä olen saanut henkilökohtaisen anteeksipyynnön. He ovat ruvenneet keskustelemaan muiden yksilöiden, ja tietty minun, kanssa.

– Minä olen tässä vaikeassa asemassa, minun on keskityttävä jalkapalloon. Minulla on aina ollut hyvä suhde [omistajiin], ja he kuuntelevat minua, ja kyllä he kuuntelevat kannattajia.

– Olen varma, että keskusteluyhteys paranee jatkossa.

LUE MYÖS: