Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on paljastanut, että Oleksandr Zinchenko kieltäytyi mahdollisuudestaan siirtyä kesällä muualle jatkaakseen uraansa Etihad Stadiumilla rikkonaisesta viime kaudesta huolimatta.

Zinchenko nauttii epäilemättä parhaasta sesongistaan Manchester Cityn paidassa. Vuonna 2016 venäläisseura FC Ufasta hankittua 24-vuotiasta yhdistettiin kesällä useampaan eri osoitteeseen jäätyään viime kaudella vähäiselle peliajalle kovan kilpailun ja loukkaantumisten takia. Guardiolan mukaan pelaaja itse halusi kuitenkin jäädä taistelemaan suuremmasta vastuusta espanjalaisluotsin miehistössä.

– Oleks [Zinchenko] on käynyt suuren taistelun ollakseen Manchester Cityssä. Hänellä oli mahdollisuus siirtyä muualle, mutta hän sanoi: ”Ei, minä haluan olla täällä”. Se merkitsee paljon, kertoi Guardiola ennen lauantai-illan ottelua Chelseaa vastaan.

[readmore from=Siirtouutiset]

– Hän on kaveri, joka pelasi pitkään toisella pelipaikalla, mutta ei koskaan valittanut. Vasempana laitapuolustajana hän taistelee Mohamed Salahin, Marcus Rashfordin ja Ángel Di Marían kaltaisia – kovimpia mahdollisia pelaajia vastaan, eikä hän tee virheitä.

– Hän ei koskaan tee virheitä. Hän on aina keskittynyt tekemiseensä. Kun sanot jotain, hän ymmärtää käskyn saman tien. Tiedämme myös hänen laadukkuutensa pallon kanssa.

Zinchenko on avannut Manchester Cityn edellisestä 21 valioliigaottelusta 14 peliä ja esiintynyt edukseen myös Mestarien liigan pudotuspeleissä Borussia Dortmundia ja Paris Saint-Germainia vastaan. Ukrainan maajoukkueessa keskikentällä pelaava työjuhta kantaa myös kapteeninnauhaa.

Lähde: Goal