Chelsea eteni torstai-iltana Eurooppa-liigan pudotuspeleistä viimeisen 16 joukkoon, kun sinipaidat kaatoivat Malmön yhteismaalein 5-1.

Chelsea voitti ensimmäisen osaottelun 2-1 Ruotsissa, kun maaleista vastasivat Ross Barkley ja Olivier Giroud. Toisessa kohtaamisessa sama tutkapari osui jälleen, kun The Blues voitti kamppailun 3-0 Stamford Bridgellä. Callum Hudson-Odoin myöhäinen maali kruunasi lontoolaisten voiton.

Chelsea FC

@ChelseaFC
This is the team that Maurizio Sarri has chosen for this evening's game! 👊

#CHEMAL

Maurizio Sarri on isojen paineiden alla säilyttäkseen työpaikkansa Chelsean managerina. Useiden heikkojen suoritusten myötä italialaisvalmentajalla ei ollut varaa tehdä virheitä varsinkaan Eurooppa-liigassa, joka voi hyvinkin jäädä Chelsean ainoaksi valttikortiksi ensi kauden Mestarien liiga -paikan suhteen.

Chelsea aloitti pelin varmoin ottein. Pallo pyöri näppärästi ylös alas pitkin kenttää, vaikka keskikentän keskuksessa pelaavan Jorginhon tilalla avasikin Mateo Kovacic.

Ensimmäinen hyvä maalipaikka syntyi kotijoukkueelle, mutta Giroud puski yrityksensä ylitse maalin. Vieraillakin oli tilaisuus tasoittaa ottelupari, mutta Markus Rosenbergin laukaus viuhui kuitenkin hieman ohitse Willy Caballeron vartioiman maalin.

Chelsean nuori laitahyökkäääjä Callum Hudson-Odoi ei ole vieläkään avannut yhtään valioliigaottelua tällä kaudella. Siitä huolimatta joka kerta kun englantilaislupaus on saanut tilaisuuden, on hän viihdyttänyt katsomoa. Tälläkin kerralla loru oli sama, kun ruotsalaispakit eivät tuntuneet pysyvän millään Hudson-Odoin perässä kentän oikealla laidalla.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen kotijoukkueelle syntyi erinomainen maalintekopaikka kulmapotkun myötä. César Azpilicuetan yritys Willianin matalasta keskityksestä jäi kuitenkin maaliviivalle pyörimään, kunnes Malmö purki pallon tiehensä.

Barkley ja Giroud loivat ensi kertaa tuhoja 40 peliminuutin jälkeen, kun ranskalaishyökkääjä petasi Barkleyn hyvälle laukaisupaikalle boksin rajalla. Englantilaispelaajan yritys jäi kuitenkin tiukasti Malmö-maalivahti Johan Dahlinin hyppysiin.

Ensimmäinen puoliaika tulikin päätökseen 0-0-tasatilanteessa. Malmö-fanien savupommien varjostamana ottelu jatkui suht’ tasaisesti.

Toista jaksoa oltiin kuitenkin pelattu vain 10 minuuttia, kun Chelsea viimein otti ottelussa johdon.

N’Golo Kanté sai pallon huonosta Malmö-purusta ja aloitti nopean vastahyökkäyksen, pelaten Willianin vasemmalta läpi. Brassilaituri keskitti pallon tarkasti Giroudille, jonka ei tarvinnut kuin tökätä pallo tyhjiin.

Olivier Giroud on nyt tehnyt kuusi maalia kauden seitsemässä Eurooppa-liiga-ottelussa ja on nyt kilpailun kolmen parhaan maalintekijän joukossa.

UEFA Europa League

@EuropaLeague
6⃣ goals in 7⃣ #UEL games for Giroud 👏👏👏

Viime kamppailussakin osunut Barkley tuikkasi pallon sisään hetkeä myöhemmin, mutta osuma vihellettiin nopeasti paitsioksi. Tuomio oli hidastusten perusteella myös oikea.

Malmön mahdollisuudet ja toiveet jatkopaikasta kuivuivat viimeistään pelin 73. minuutilla kasaan, kun Rasmus Bengtsson otti ottelun toisen keltaisen korttinsa ja hänet lähetettiin punaisella suihkuun.

Barkley astui Emerson Palmierin hankkiman vapaapotkun taakse ja upotti sen taidokkaasti maalin yläkulmaan.

Chelsea otti Malmön alivoimasta hyödyn irti, ja vei pelin pian 3-0-lukemiin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä.

Willian lennätti pallon vasemmalta oikealle, josta Hudson-Odoi otti sen taitavasti haltuun. Laitahyökkääjä eteni pallon kanssa nopeasti boksiin, jossa hän ohitti yhden puolustajan ennen kuin hän laukoi pelivälineen tarkasti maalin vasempaan alakulmaan.

Hudson-Odoi on tehnyt tällä kaudella nyt neljä maalia ja antanut sen lisäksi maalisyöttöä. Peliminuutteja hänelle on kuitenkin kertynyt vain 1050 ja rapiat.

Vaihdosta sisään tulleella Ruben Loftus-Cheekillä oli vielä tilaisuus päästä mukaan maalintekokarkeloihin, mutta hänen kääntölaukauksensa Hudson-Odoin syötöstä suuntautui päin veskaria.

Ottelu tuli täten päätökseen 3-0-lukemissa, yhteismaalein 5-1 Chelsealle.