Ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud hyvästeli tammikuussa Arsenalin viiden ja puolen kauden jälkeen ja lähti hakemaan uralleen uutta nousua saman kaupungin Chelseasta. Alku uudessa seurassa ei ole kuitenkaan ollut niin ruusuinen kuin mies itse olisi toivonut.

Giroud teki Arsenalille ennen siirtoaan 7 maalia 26 ottelussa. Chelseassa hän on pelannut nyt kahdeksan peliä, ja maaleja on syntynyt vasta yksi. Sekin syntyi cupin ottelussa Mestaruussarjan Hullia vastaan.

– Olen tyytyväinen sopeutumiseeni, Chelseassa saamaani vastaanottoon, sekä siihen, miten tulen pelikaverieni kanssa toimeen, 31-vuotias Giroud kertoi ranskalaiselle L’Equipelle.

– Itseltään täytyy vaatia paljon. Tein sopimuksen Chelsean kanssa, koska etsin uusia haasteita. Tammikuussa siirtyminen ei ole koskaan helppoa, koska joukkueeseen täytyy ensin sopeutua. Halusin kuitenkin olla heti valmis.

[readmore from=Olivier-Giroud]

Giroud rikkoi kymmenen maalin rajan kaikilla aiemmilla valioliigakausillaan, mutta tällä kaudella rajapyykki jää luultavasti rikkomatta. Liigamaaleja on koossa vasta neljä, ja otteluita jäljellä enää kahdeksan.

– Minä olisin voinut – ja minun olisi pitänyt – tehdä enemmän maaleja. Minulla on yksi maali ja kolme maalisyöttöä viidessä pelissä (toim. huom. kahdeksassa pelissä). Olen varma siitä, ettei se ole tarpeeksi.

– Peliesitykseni on kuitenkin ollut hyvin rohkaiseva, ja maalit kyllä tulevat. Tulen hyvin juttuun hyökkäyspään pelaajien Willianin, Pedron ja Eden Hazardin kanssa.

– Hyvä ystäväni Robert Pires, Freddie Ljungberg ja jopa entiset Chelsean pelaajat sanoivat minulle, että Chelsean pelityyli sopisi minulle, koska he peluuttavat aina isoa hyökkääjää piikissä, 192-senttinen Giroud jatkoi.

Lähde: Sky Sports