Ranskan A-maajoukkueessa pian 100 ottelun rajan rikkova Olivier Giroud oli yhdessä uransa käännekohdista tammikuussa. Kärki oli jo periaatteessa päättänyt jättää vuodesta 2018 edustamansa Chelsean.

Giroud vietti kuusi hyvää vuotta Arsenalissa, ja siirtyi kaupungin toiselle laidalle käytännössä Pierre-Emerick Aubameyangin tieltä. Bluesissakin suosituksi hahmoksi noussut, 80 valioliigaosumaa tähän mennessä paukuttanut maailmanmestari ei kuitenkaan ollut tällä kaudella saanut riittävästi peliaikaa – varsinkaan siihen nähden, että edessä siinsivät kesän 2020 EM-kisat.

– Minun piti siirtyä muualle viime tammikuussa, koska en saanut juurikaan peliaikaa, ja sen vuoksi kisapaikka oli vaarassa.

EM-koitosten siirtyminen vuodella helpotti varmasti asiaa, mutta Giroud’n päätös sijoilleen jäämisestä syntyi jo ennen suuria mullistuksia. Pelaaja itse muotoilee asian melko suurilla sanoilla.

– Olin hyvin lähellä lähtöä, mutta todella luulen, että jumala halusi minun jatkavan Chelseassa.

Jumalasta seuraavana Giroud mainitsee Frank Lampardin.

– Manageri kertoi, ettei voi päästää minua lähtemään, koska korvaajaa ei ole. Puhuimme kahden kesken, ja hän lupasi peluuttaa minua enemmän. Hän piti sanansa, ja mikä tärkeintä, pystyin itse osoittamaan olevani luottamuksen arvoinen.

Pakkotilanne ja hyvät otteet saatujen minuuttien aikana taivuttivat Chelsean sopivaan jatkotarjoukseen.

– Hyväksyin lopulta tulleen tarjouksen välittömästi, sillä asiani ovat täällä hyvin. Haluan edelleen osoittaa tasoni, ja voittaa. Koronavirustilanteen vuoksi en myöskään ollut innokas repimään perhettäni juuriltaan, ja lähtemään ulkomaille. Mietin paljon elämänlaadullisia asioita, niiden taso on täällä hyvä.

Lähde: Chelsea