Chelsean hyökkääjä Olivier Giroud osoitti tiistaina Mestarien liigassa 2-1-voitossa Rennesiä vastaan, että hänestä on yhä hyötyä joukkueelleen.

Siirtohuhuissa pitkään pyörinyt Giroud, 34, pääsi vaihdosta kentälle 69. minuutilla. Ranskalaisseura tuli tasoihin varsinaisen peliajan loppumetreillä, mutta Giroud ratkaisi pelin Chelsean hyväksi ensimmäisellä lisäminuutilla puskemalla irtopallon sisään (lue otteluraportti).

Giroud oli ennen tiistaita saanut tällä kaudella peliaikaa vain 157 minuuttia. Ranskan maajoukkuekonkari on ajautunut Chelseassa vaikeaan asemaan, sillä lontoolaisseura hankki kesällä Timo Wernerin isolla rahalla RB Leipzigista ja Tammy Abraham on palaillut parhaaseen vireeseensä.

Ottelun alla Giroud kertoi, että hän tekee tammikuussa päätöksen tulevaisuudestaan. Maajoukkuevalmentaja Didier Deschamps on varoittanut luottohyökkääjäänsä vähäisestä peliajasta tulevan kesän EM-kisoja ajatellen.

Lampard kehui Giroud’ta tiistain voittomaalin jälkeen ja sanoi, että ranskalaishujoppi on yhä hänen suunnitelmissaan.

– Minulla on ongelma, koska minulla on Tammy, joka pelaa hyvin, kuten hän teki viime kaudellakin. [Minulla on myös] Oli, joka auttaa pelaamistamme ammattimaisuudellaan. Minulla on kaksi pelaajaa, jotka taistelevat samasta paikasta, kommentoi Lampard BT Sportille

– Se on hyvä ongelma. Oli saa kyllä minuuttinsa, koska meillä on kiireinen ohjelma. Pelaamme koko ajan muutaman päivän välein.

– Hän tarjoaa meille paljon. Minä toistelen tätä jatkuvasti, mutta meillä on kiireinen ohjelma ja pelitapamme takia minä luotan [muihinkin kuin vakioavauksen] pelaajiin.

– Joten minä olen kiitollinen siitä, että hän on pelaaja, jolla on aina oikea asenne, vaikka hän ei pelaisi säännöllisesti. Tiedän, että voin aina luottaa häneen, kuten hän tänäänkin osoitti.