Tänä viikonloppuna pelataan sekä FA Cupia että Valioliigaa. Cupissa vuorossa on puolivälierävaihe.

Stoken selviytymistaisto jatkuu

Stoke hakee lauantaina joukkueelle elintärkeitä pisteitä. Kotinurmelle saapuu vieraaksi myös peliesityksissään kangerrellut Everton.

Pottersilla on takana surullinen kuuden valioliigapelin putki ilman voittoa. Edelliset täydet pisteet ovat tammikuulta.

Myös valmentaja sai hiljattain vaihtua, kun Mark Hughes korvattiin Paul Lambertilla. Heikoista tuloksista huolimatta eroa viimeiseen säilyjään Southamptoniin on vain pisteen verran.

Viimeisissä otteluissa Stokella on ollut ongelmia erityisesti maalinteossa. Viiteen viimeiseen peliin joukkue on tehnyt vain kolme maalia ja jäänyt kahdesti nollille.

Kärkipelaajista Mame Dioufin kuiva kausi on viiden pelin mittainen. Eric Maxim Choupo-Moting puolestaan on jäänyt ilman osumia jo kuusi ottelua putkeen.

Poissaolojen suhteen Stoken ei tarvitse murehtia, sillä sivussa on vain kakkosvahti Lee Grant.

Evertonin vire on ollut viime kierroksen Brighton-voitosta huolimatta laskusuuntaan. Viiteen viimeiseen otteluun mahtuu kolme tappiota.

Toisin kuin Stokella, Everton on pilkälti säilymisensä sinetöinyt kurottuaan eron putoamisviivaan kymmeneen pisteeseen.

Toffeesin ongelmana ovat poissaolot, etenkin keskikentän hahmon Gylfi Sigurdssonin loukkaantuminen. Neljä maalia ja kolme maalisyöttöä tällä kaudella Valioliigassa tilastoinut islantilainen sai pahan polvivamman Brighton-ottelussa.

Myös toppariosastolla on aukkoja Eliaquim Mangalan ja Ashley Williamsin puuttuessa. Williams on heistä pelikiellossa.

Stokella on tilaisuus ottaa pitkään hamuttu voitto vieraiden siipirikkoisuutta vastaan. Siihen vaaditaan kuitenkin aiempaa parempaa tehokkuutta viimeistelyssä.

Onko Manchester United toipunut tiistain katastrofista?

FA Cupin lauantain puolivälierissä käydään mielenkiintoinen iltapeli, kun Manchester United isännöi Brightonia. Red Devils on ärsyyntynyt ja näytönhaluinen Mestarien liiga -pelien katkettua yllättäen tiistaina Sevillaan.

FA Cup on José Mourinhon miehistölle käytännössä viimeinen mahdollisuus napata pystiä tältä kaudelta palkintokaappiin.

Ennen Sevillaa kuitenkin United onnistui lyömään Valioliigassa Liverpoolin vahvalla avausjakson esityksellä.

Pieniä poissaoloja joukkueelle on, kuten keskikenttäpelaaja Ander Herreran ja toppari Phil Jonesin loukkaantumiset. Zlatan Ibrahimović ei ole edelleenkään pelikunnossa.

Sevilla-pelin oltua tiistaina Mourinho saattaa muuttaa aloituskokoonpanoaan. Esimerkiksi vaisusti viime peleissä esiintyneelle Alexis Sánchezille saattaa olla tiedossa huilivuoro.

Keskikentälle avaukseen voidaan odottaa Sevillaa vastaan penkille jätettyä nuorta Scott McTominayta, mikäli Paul Pogba ei ole täydessä iskussa.

Liverpoolia vastaan molemmat maalit tehnyt Marcus Rashford avasi Sevillaakin vastaan ja pirteään vireeseen päässeeltä englantilaiselta voidaan odottaa lauantainakin mahdollisia tehoja.

Brighton on ollut viime kierroksen tappiostaan huolimatta yleisesti Valioliigassa vahvassa vireessä. Joukkue on loistanut erityisesti kotipeleissään voitettuaan Swansean, Arsenalin ja FA Cupissa Coventryn.

Lokkien kauden avainhahmo on ollut keskikentän pelintekijä Pascal Gross. Saksalainen on jaellut erinomaisia syöttöjä ja viimeistellyt itsekin hyvällä mallilla. Valioliigassa Gross on iskenyt viisi maalia ja syöttänyt peräti kahdeksan osumaa.

Toppariosastolla vahvan parin ovat muodostaneet Lewis Dunk ja Shane Duffy. Päästettyjä maaleja on vain 40, joka on Valioliigan seitsemänneksi paras luku heti Burnleyn ja sarjan suurten jälkeen.

Merkittäviä poissaoloja Brightonilla ei ole. Varmasti sivussa ovat vain Steve Sidwell ja Isaiah Brown.

United on otteluparin vahva suosikki, mutta joukkueen on uskallettava hyökätä aiempaa rohkeammin. Brightonille edessä on puolustustaistelu pitää peli mahdollisimman pitkään maalittomana.

Valioliiga kierros 31

Lauantai

Bournemouth-West Bromwich klo 17:00
Huddersfield-Crystal Palace klo 17:00
Stoke-Everton klo 17:00
Liverpool-Watford klo 19:30

FA Cupin puolivälierät

Lauantai

Swansea-Tottenham klo 14:15
Manchester United-Brighton klo 21:45

Sunnuntai

Wigan-Southampton klo 15:30
Leicester-Chelsea klo 18:30