Viime viikonloppuna käynnistyneessä Valioliigassa on edessä toinen kierros, joka sisältää muun muassa kaksi Lontoon paikallistaistoa.

Odotetuin kohtaaminen pelataan lauantai-iltana Stamford Bridgellä, kun Chelsea saa vieraakseen Arsenalin. Maurizio Sarrin luotsaama Chelsea aloitti kauden 3–0-voitolla Huddersfieldissä, kun taas Unai Emeryn Arsenal koki tylyn 0–2-kotitappion Manchester Cityä vastaan.

– Meidän on pidettävä kiinni omasta persoonastamme, mentaliteetistamme. Cityä vastaan joukkue piti kiinni ideoistaan ja oli hengessä mukana koko 90 minuutin ajan, vaikka olimme tappioasemassa, korostaa Emery.

Chelsean kokoonpanosta puuttuu keskikenttäpelaaja Cesc Fàbregas, jolla on kipuja lähellä polvea. Arsenalin laitapuolustaja Nacho Monreal saattaa tehdä paluun polvivaivan jäljiltä ja korvata Ainsley Maitland-Nilesin, joka on viikkoja sivussa jalkamurtuman johdosta.

Eden Hazard puuttui Chelsean avausmiehistöstä ensimmäisessä pelissä, ja on mielenkiintoista nähdä, onko hän tällä kertaa alusta lähtien mukana. Sarrin mukaan belgialainen ei ole lähdössä seurasta mihinkään.

– Olen puhunut hänen kanssaan usein 10 päivän aikana, mutta hän ei ole missään vaiheessa sanonut mitään (lähdöstä). Olen varma, että Eden on kanssamme tämän kauden ajan, italialainen tiivistää.

Vaikka kausi on vasta alussa, Chelsealla on mahdollisuus karata jo kuuden pisteen päähän Arsenalista taistelussa neljästä kärkisijasta.

Lauantaina pelataan toinenkin Lontoon paikalliskamppailu, kun Tottenham isännöi nousijajoukkue Fulhamia Wembleyllä.

Hallitsevalla mestarilla kotiavaus

Manchester City puolestaan kohtaa sunnuntain kotiavauksessaan Huddersfieldin. Hallitseva liigamestari sai ottelun alla jobinpostia, kun avainpelaaja Kevin De Bruyne joutui sairastuvalle polvivamman takia.

– Hän on iso menetys. Keviniä ei ole helppo korvata. Yritämme tehdä parhaamme ilman häntä, Cityn luotsi Pep Guardiola kommentoi.

Manchester United kohtaa sunnuntai-iltana vieraissa Brightonin, joka voitti joukkueiden vastaavan kohtaamisen viime keväänä. Antonio Valencian poissa olleessa Unitedin kapteenina jatkaa Paul Pogba.

– Edellinen peli heitä vastaan oli viimeisin kotipelimme, ja fanit muistavat sen hyvästä syystä. Kannattajat ovat olleet loistavia, ja tiedämme heidän olevan loistavia jälleen tänä viikonloppuna, sanoo Brightonin manageri Chris Hughton.

Vieraiden kokoonpanosta puuttuvat myös Jesse Lingard ja Nemanja Matić, mutta Romelu Lukaku saatetaan nähdä nyt avauksessa. Brightonin ryhmästä ovat sivussa Bruno ja Florin Andone.

Piikkipaikalla ensimmäisen kierroksen jälkeen komeileva Liverpool pelaa oman ottelunsa vasta maanantai-iltana. Isäntänä toimii Crystal Palace, joka nappasi niin ikään täyden pistepotin avauskierroksella.

Palace sai loistavia uutisia aiemmin tällä viikolla, kun joukkueen ykköspelaaja Wilfried Zaha solmi jatkosopimuksen. Laituri pääsi maalin makuun jo viime viikolla Fulhamia vastaan.

– Arvostamme hänet erittäin korkealle sekä ihmisenä että pelaajana, ja häneltä löytyy jopa talismaanista laatua, manageri Roy Hodgson hehkuttaa Palacen verkkosivuilla.

Valioliigan 2. kierros

Lauantai 18.8.
14.30 Cardiff – Newcastle Viasat
17.00 Everton – Southampton
17.00 Leicester – Wolverhampton
17.00 Tottenham – Fulham Viasat
17.00 West Ham – Bournemouth
19.30 Chelsea – Arsenal Viasat

Sunnuntai 19.8.
15.30 Burnley – Watford
15.30 Manchester City – Huddersfield Viasat
18.00 Brighton – Manchester United Viasat

Maanantai 20.8.
22.00 Crystal Palace – Liverpool Viasat

Lähteet: BBC, Goal