Maajoukkuetauko on ohi ja Valioliiga jatkuu lauantaina täyttä häkää. Kauden viides kierros tarjoaa useamman huippukamppailun.

Tottenham-Liverpool

Kierros käynnistyy todellisella huippukamppailulla, kun Tottenham isännöi kärkipään kamppailussa toistaiseksi tappiotonta Liverpoolia.

Spursin puhdas saldo katkesi ennen taukoa yllätystappioon Watfordia vastaan. Joukkue on saanut viime aikoina negatiivista huomiota myös kapteeni Hugo Lloris’n rattijuopumuksen vuoksi. Maalivahti ei pelaa Liverpool-ottelussa reisivamman vuoksi.

Avainpelaajista myös Dele Alli on todennäköisesti sivussa.

Hyökkäyspäässä Lucas Moura on löytänyt ensimmäisellä kierroksella iskukykynsä. Kaksi maalia Manchester Unitedin verkkoon ja yksi osuma Fulhamia vastaan palkittiin valintana Valioliigan kuukauden pelaajaksi.

Myös Son Heung-Min palaa mahdollisesti joukkueen kokoonpanoon. Korealainen vietti ensimmäiset kierrokset Aasian mestaruusturnauksessa. Voitettuaan kisat Son vältti pakollisen liki kahden vuoden asepalveluksen.

Liverpoolin otteet ensimmäisillä kierroksilla ovat olleet suvereenejä. Neljään ensimmäiseen otteluun kasassa on täysi 12 pisteen potti maalierolla 9-1.

Hyökkäyksen tehokkain mies on ollut neljästi maalannut Sadio Mané. Senegalilaisen lisäksi Mohamed Salah on osunut tolppien väliin kahdesti.

Liverpoolilta kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaat puolustaja Dejan Lovren ja laituri Alex Oxlade-Chamberlain.

Watford-Manchester United

Watford on lyönyt ensimmäisillä kierroksilla epäilijät laudalta. Herhiläiset voitti neljästä ensimmäisestä ottelustaan jokaisen.

Tottenhamin lisäksi kaatui Crystal Palace, Burnley ja Brighton. Tehokkuus on näkynyt yhdeksän tehdyn maalin muodossa.

Hieman yllättäen myös Watfordin laitapuolustaja José Holebas löytää itsensä Valioliigan maalisyöttötilaston jaetulta kärkisijalta yhdessä Manchester Cityn Benjamin Mendyn kanssa. Kreikkalaisella on toistaiseksi jo neljä syöttöä tilastoituna.

Toinen tehomies on ollut kolme maalia painanut keskikenttäpelaaja Roberto Pereyra.

Unitedin esitykset ovat jättäneet vielä parantamisen varaa. Elokuussa innokkaimmat vaativat jo Brightonia ja Tottenhamia vastaan kärsittyjen tappioiden jälkeen José Mourinhon potkuja. Valmentaja sai kuitenkin asemaansa helpotusta Burnleyn kaaduttua edellisellä kierroksella nollapelillä.

Marcus Rashford otti kuitenkin tuolloin hölmön uloasajon, josta nuori hyökkääjä kärsii nyt pelikieltoa (lue lisää).

Unitedin puolustus on ollut alkukaudesta poikkeuksellisen haavoittuvainen. Red Devils on päästänyt jo neljään otteluun seitsemän maalia ja erityisesti toppariosastolla on esiintynyt epävarmuutta. Keskellä on kokeiltu nelikosta Chris Smalling, Eric Bailly, Phil Jones ja Victor Lindelöf jokaista.

Jones kärsii nyt reisivammasta.

Maajoukkuetauolla Unitedille huolta antoi myös Luke Shaw’n pahannäköinen loukkaantuminen Englannin maajoukkueessa. Laitapuolustaja saattaa seuran onneksi pelata jo Watfordia vastaan (lue lisää).

Mahdollisia poissaolijoita ovat myös Diogo Dalot, Marouane Fellaini ja Marcos Rojo.

Everton-West Ham

Sunnuntain iltapelissä kohtaavat kaksi alisuoriutujaa. Everton ja West Ham.

Everton on neljän kierroksen jälkeen tappioton, mutta tulokset eivät näytä hyviltä. Peleistä kolme on päättynyt pistemenetykseen.

Bournemouthia vastaan Everton kadotti jopa kahden maalin johdon viimeisellä vartilla. Lisäksi häntäpään Huddersfield ja sarjanousija Wolverhampton Wanderers nappasivat joukkueelta pisteen.

Evertonin suurin onnistuja on ollut kolme maalia tehnyt Richarlison. Brassihyökkääjä kuitenkin hankki itselleen ulosajon kolmannella kierroksella. Pelikielto jatkuu vielä tällä kierroksella.

Puolustuksesta puuttuu loukkaantumisten vuoksi Seamus Colemanin, Phil Jagielkan ja Michael Keanen kaltaisia avainpelaajia. Myös uusi hankinta Yerry Mina on kärsinyt loukkaantumisongelmista.

West Hamin alku Manuel Pellegrinin alaisuudessa on jatkanut samaa tuhoisaa rataansa. Moni arveli tämän olevan Hammersin kausi. Mutta ei.

West Ham hävisi neljästä ensimmäisestä ottelustaan jokaisen. Maaliero on ruma 2-10.

Kesällä yhdeksän värväystä tehneeltä lontoolaisseuralta odotettiin enemmän.

Hyökkäyspäässä alkua on hankaloittanut Manuel Lanzinin pitkä loukkaantuminen. Uudet nimet Felipe Anderson ja Andri Jarmolenko eivät ole toistaiseksi argentiinalaisen ruutua paikanneet.

Valioliigan kierros 5

Lauantai

Tottenham-Liverpool klo 14:45 (Viasat)
Bournemouth Leicester klo 17:00
Chelsea-Cardiff klo 17:00
Huddersfield-Crystal Palace klo 17:00
Manchester City Fulham klo 17:00 (Viasat)
Newcastle-Arsenal klo 17:00
Watford-Manchester United klo 19:30 (Viasat)

Sunnuntai

Wolves-Burnley klo 15:30 (Viasat)
Everton-West Ham klo 18:00 (Viasat)

Maanantai

Southampton-Brighton klo 22:00 (Viasat)