Englantilaisseuroista Manchester City ja Tottenham pelasivat tiistain Mestarien liiga -kierroksella. City pelasi tasan 1−1 Šah’tar Donetskia vastaan ja Tottenham nousi takamatkalta 4−2-voittoon Olympiakosista.

Keskiviikon Mestarien liigan peleissä on myös kaksi englantilaisjoukkuetta. Chelsea kohtaa Valencian vieraissa kello 19.55 alkavassa pelissä, ja Liverpool isännöi Napolia alkuvihellyksen soidessa kello 22.00.

Valencia−Chelsea

Valencia voitti Chelsean joukkueiden aiemmassa mittelössä 1−0. Kimuraisessa H-lohkossa kolme kärkijoukkuetta − Ajax, Chelsea ja Valencia − ovat kaikki seitsemässä pisteessä.

Yhden pisteen kerännyt Lille on ulkona pudotuspelitaistosta, mutta Valencian ja Chelsean välinen ottelu on äärimmäisen tärkeä. Tasapisteissä Valencialla on tällä hetkellä etu lontoolaisiin nähden, joten siinäkin mielessä vierasvoitto olisi Chelsealle todella tarpeen.

Real Betisille viime viikonloppuna taipunut Valencia on La Ligassa kärkiryhmän takana kymmenentenä. Chelsea hävisi Manchester Citylle, mutta joukkue on Valioliigassa sijalla neljä.

Chelsean päävalmentaja Frank Lampardin mukaan illan ottelu on Chelsealle kuin pudotuspeliottelu.

− Niin se vain on, ensimmäisen ottelumme tappio asettaa meidät siihen tilanteeseen. Emme saa hävitä tätä peliä, Lampard sanoi lehdistötilaisuudessa.

Liverpool−Napoli

Valioliigan kärjessä porskuttavan Liverpoolin lähtökohdat illan peliin ovat melko hyvät. Joukkue on E-lohkon kärjessä voitettuaan kolme peliä neljästä. Ainut tappio tosin on juuri tämäniltaiselle vastustajalle Napolille maalein 2−0.

Panoksena on käytännössä lohkovoitto, mutta Liverpool voi vielä pullahtaa ulos pudotuspeleistäkin. Jos se häviää ja toisaalla Red Bull Salzburg voittaa Genkin, Liverpoolin täytyy hakea Itävallasta viimeisellä kierroksella vähintään tasapeli, jotta hallitseva Mestarien liigan voittaja pääsee jatkoon.

Voitolla Liverpool varmistaisi lohkon ykkössijan, mutta jos Napoli ottaa kolme pistettä, on italialaisseuralla lohkon ykkössija omissa käsissä Genkiä vastaan päätöskierroksella.

Liverpool ei ole Napolissa kärsityn tappion jälkeen hävinnyt peliäkään, vaan on voittanut viimeisestä 13 ottelustaan 12 ja pelannut yhden tasan.

Napolilla on ollut Serie A:ssa vaikea kausi, mutta Liverpoolin manageri Jürgen Klopp huomautti, että Napolille saattaa juuri siksi olla helpotus päästä pelaamaan välillä Italian ulkopuolelle.

− Napolilla on kokeneita, taktisesti vahvoja superpelaajia, Klopp luonnehti vastustajaa.