Chelsea on lähes mahdottoman tehtävän edessä lauantaina, kun se kohtaa Bayern Münchenin Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Saksalaiset nöyryyttivät sinipaitoja helmikuussa Stamford Bridgellä pelatussa kamppailussa peräti 0-3.

Chelsea hävisi viime viikonloppuna FA Cupin finaalissa Arsenalille lukemin 2-1. Valioliigassa lontoolaiset päätyivät neljännelle sijalle, joten Mestarien liigaa nähdään Stamford Bridgellä myös tulevalla kaudella.

Bayernin kausi puolestaan päättyi jälleen kerran Bundesliigan voittoon. Sen viimeisin kilpailullisin ottelu on heinäkuun alusta, kun se voitti Saksan cupin finaalissa Leverkusenin. Reilu viikko sitten joukkue kaatoi harjoitusottelussa Marseillen 1-0.

Chelsean urakkaa ei ainakaan helpota se, että joukkueelta puuttuu hurja määrä pelaajia lauantain kamppailusta. Lontoolaisten riveistä puuttuvat erinäisistä syistä muun muassa Christian Pulisic, Marcos Alonso, Cesar Azpilicueta, Billy Gilmour, Jorginho, Willian sekä Pedro.

Bayern puolestaan lähtee otteluun loistotilanteessa miehistön suhteen. Poissa ovat ainoastaan Benjamin Pavard sekä Kingsley Coman.

– Haluamme pelata hyvän pelin. Kun pelaamme niin hyvää vastustajaa vastaan kuin Bayern, meidän pitää pelata todella hyvin. Sitä emme tehneet avausosassa, Chelsean manageri Frank Lampard totesi lehdistötilaisuudessa.

– Jos kertoisin kaikki tarinat urani varrelta, pelaajani tylsistyisivät. Mutta haluan heidän tuntevan, että kaikki on mahdollista. Meillä on mahdollisuus tehdä jotain spesiaalia, englantilainen jatkoi.

– Lähdemme peliin niin kuin jokaiseen muuhunkin otteluun. Olemme nähneet, mihin Chelsea pystyy. Kunnioitamme vastustajaa, mutta meidän tulee keskittyä omiin vahvuuksiimme, Bayern-luotsi Hans-Dieter Flick puolestaan totesi.

– Keskitymme vain seuraavaan peliin. Emme ajattele vielä tulevaa [viitaten puolivälieriin]. Haluamme voittaa jokaisen pelin, saksalainen päätti.

Chelsean lähtökohdat otteluun eivät voisi olla juuri huonommat, mutta Mestarien liigassa on nähty hurjia nousuja vuosien saatossa.

Ei tarvitse mennä kuin vuosi taaksepäin, kun Tottenham nousi aikamoisesta sillasta Ajaxia vastaan välierissä. Se oli toisessa osaottelussa (Amsterdamissa) jo yhteismaalein 0-3 tappiolla, mutta nousi kuin nousikin Lucas Mouran hattutempulla vielä jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Mestarien liigan hallitsevalta mestarilta Liverpoolilta on nähty kaksi ikimuistoista nousua takaa-ajoasemasta historian aikana. Viime vuonna se hävisi välierissä avausosan Barcelonalle Camp Noulla 0-3, mutta Anfieldin uskomaton ilta, ja 4-0 voitto vei sen lopulta finaaliin ja mestaruuteen.

Merseysidelaiset muistetaan myös yhdestä uskomattomimmista Mestarien liigan finaaleista. Keväällä 2005 se oli AC Milania vastaan tappiolla puoliajalla 0-3, mutta toisella jaksolla se nousi tasoihin, ja pääsi lopulta nostamaan pokaalin ilmaan rangaistuspotkujen jälkeen.

Espanjalaisjätti Barcelona puolestaan hävisi neljännesvälierien avausosassa Paris Saint-Germainille peräti 4-0 vuonna 2017. Camp Noulla nähtiin kuitenkin ehkä käsittämättömin nousu turnauksen historiassa, kun Barcelona eteni lopulta jatkoon voitettuaan toisen osan 6-1. Ikimuistoisen voittomaalin iski lisäajalla Sergi Roberto.