Valioliigan mielenkiintoinen sunnuntai huipentuu Arsenalin ja Leicesterin myöhäisillan kohtaamiseen.

Joukkueet ovat aloittaneet sarjan tasatahdissa, sillä kummallakin on viiden kierroksen jälkeen koossa kolme voittoa ja kaksi tappiota. Leicester on taulukossa edellä paremman maalieronsa turvin.

Valioliigan 6. kierros
25.10. klo 21.15 Emirates
Arsenal – Leicester

Tilastojen valossa Arsenal lähtee otteluun suosikkina, sillä se on pelannut kotonaan peräti 27 ottelua peräkkäin tappiotta Leicesteriä vastaan, jos kaikki kilpailut huomioidaan. Voittoja on kertynyt 20.

Leicesterin edellinen voitto Arsenalin kotikentältä on vuodelta 1973.

Viime kaudella joukkueet päätyivät Emiratesilla 1–1-tasapeliin, jolloin Leicester päätti liigassa 12 vieraspelin tappioputken Arsenalia vastaan.

Arsenal ei ole hävinnyt ainuttakaan kotiottelua Valioliigassa vuonna 2020. Edellinen tappio tuli Chelseata vastaan 29. joulukuuta.

Poissaolijat

Dani Ceballos on palannut Arsenalin täyteen harjoitusvahvuuteen nilkkavamman jäljiltä ja on valmis tositoimiin. Pohjevaivasta kärsineen Willianin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Viikko sitten Manchester Cityä vastaan alkuverryttelyssä loukkaantuneen Rob Holdingin odotetaan olevan vielä sivussa kolmen viikon ajan takareisivamman takia.

Arsenalin pitkäaikaistoipilaita ovat Calum Chambers, Pablo Mari ja Gabriel Martinelli.

Leicesterin ykköstykki Jamie Vardy saattaa olla mukana kokoonpanossa pohjevamman jäljiltä. Mieheltä jäivät väliin kaksi edellistä ottelu Aston Villaa ja Zorja Luhanskia vastaan.

Vardyn pelaaminen olisi elintärkeä asia Leicesterin kannalta, koska mies on iskenyt Valioliigassa peräti kymmenen osumaa Arsenalin verkkoon.

Manageri Brendan Rodgersin mukaan myös Islam Slimani ja Demarai Gray saattavat olla mukana Arsenalia vastaan.

Leicesterin pitkäaikaistoipilaat ovat Ricardo Pereira, Wilfred Ndidi, Daniel Amartey ja Caglar Söyüncü.

Artetan ja Rodgersin kommentit

Arsenalin luotsi Mikel Arteta sanoo pitävänsä Leicesteriä erittäin vaikeana vastustajana.

– Mielestäni Brendan ja hänen tiiminsä ovat tehneet loistavaa työtä. Saavuttuaan he ovat muuttaneet dramaattisesti filosofiaa ja pelitapaa, ja mielestäni heidän viime kautensa oli uskomaton, Arteta kommentoi.

– Tällä kaudella on ollut nousuja ja laskuja, kuten lähes jokaisella joukkueella Valioliigassa – ja joitakin uskomattomia tuloksia, kuten Cityä vastaan. He pystyvät sopeutumaan ja pelaamaan eri tavoilla. Joskus he todella dominoivat, joskus he voivat puolustaa matalalla blokilla, mutta kokonaisuudessaan he ovat todella, todella hyvä joukkue.

Leicester ja Arsenal kohtasivat jo tällä kaudella Liigacupin kamppailussa, jonka Tykkimiehet vei nimiinsä.

– Mielestäni se oli erilainen (peli). Eri pelaajat ja todennäköisesti myös eri ryhmitykset, eri kilpailussa, huomauttaa Arteta.

Rodgers tietää tasan tarkkaan, mikä Leicesteriä Pohjois-Lontoossa odottaa.

– Mikel on tunnistanut Valioliigan fyysisyyden. Se muuttuu yhä nopeammaksi ja vahvemmaksi joka vuosi, hän korostaa.

– Hän on investoinut hyvin, tuonut sisään hyviä pelaajia ja antanut näille hyvän rakenteen. Heillä on hyvä perusta, jonka avulla pelata omaa peliä.

– Heidän roolinsa ja pelitapansa ovat hyvin selkeitä. Hän on antanut heille hyvän organisaation, hyvän lähtökohdan. Pohjimmiltaan on puolustettava hyvin, jos haluaa hyökätä hyvin. Se on avainasia. He ovat selkeitä sen suhteen, milloin prässätään ja milloin istutaan puolustusblokissa.

– Sitten heiltä löytyy sitä laatua. Pierre-Emerick Aubameyangissa heillä on maailmanluokan kärkipelaaja, ja on myös muita.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Arsenal: Leno, Luiz, Gabriel, Tierney, Bellerin, Thomas, Xhaka, Maitland-Niles, Pepe, Lacazette, Aubameyang

Leicester: Schmeichel, Castagne, Fofana, Evans, Justin, Mendy, Ayoze, Tielemans, Maddison, Barnes, Iheanacho.

Mistä näet pelin

Arsenalin ja Leicesterin kohtaaminen näkyy Viaplayssä ja V Sport Jalkapallo -kanavalla. Palvelut ovat maksullisia.

Suora lähetys kamppailusta käynnistyy tänä iltana kello 21.05, ja selostajana toimii Mikko Innanen.

Lähteet: Arsenalin ja Leicesterin kotisivut, Independent, BBC, Mirror