Kautensa todellisiin pelastustöihin tämän vuoden puolella ehättänyt Arsenal saa sunnuntaina vieraakseen ylivoimaisen suosikin keväiseen pokaalinnostoon; Manchester Cityn. Peli alkaa Suomen aikaa kello 18.30

Joukkueiden sarjasijoitukset peliin lähdettäessä antavat selkeät suuntaviitat; Arsenal on silalla 10, kerättyään 34 pistettä 24 ottelusta. Manchester City on taulukon ykkönen, sama ottelumäärä illan isäntien kanssa on tuottanut 56 pinnaa. Alempaa tällä sivulla löytyvä kuntopuntari kertoo osaltaan, miksi tähän on päädytty.

Isännät toivovat toki Pierre-Emerick Aubameyangille samanlaista alkuiltaa kuin mitä nähtiin viikko sitten Leedsiä vastaan; hyökkääjä paukutti uransa ensimmäisen valioliiga-hattutempun. Torstain Eurooppa-liigan ottelussa Benficaa vastaan tähden sihti oli puolestaan pahasti hukassa.

Täysin eri asia on, saako Arsenal ylipäänsä pelattua palloa Aubameyangin ulottuville – niin rautainen Cityn keskikenttä (samoin kuin oikeastaan kaikki muutkin sektorit) on jo pitkään ollut.

Kuntopuntari

Arsenal T-V-H-H-T

18.2. Benfica-Arsenal 1-1 (Eurooppa-liiga)
14.2. Arsenal-Leeds 4-2 (Valioliiga)
6.2. Aston Villa – Arsenal 1-0 (Valioliiga)
2.2. Wolves-Arsenal 2-1 (Valioliiga)
30.1. Arsenal – Man U 0-0 (Valioliiga)

Man City V-V-V-V-V

17.2. Everton – Man City 1-3 (Valioliiga)
13.2. Man City – Tottenham 3-0 (Valioliiga)
10.2. Swansea – Man City 1-3 (FA Cup)
7.2. Liverpool – Man City 1-4 (Valioliiga)
3.2. Burnley – Man City 0-2 (Valioliiga)

Valmentajien kommentit

Mikel Artetan ja Pep Guardiolan puheet ennen keskinäisiä kohtaamisia ovat hieman poikkeuksellisia; onhan kulunut vasta hieman yli vuosi siitä kun herrat toimivat samassa valmennustiimissä Cityssä. Keskinäinen arvostus on suuri, eikä kumpikaan paljasta sitä jääkylmää taktista puolta, joka pressitilaisuuksissa nähtyjen hymyjen takana luonnollisesti on.

– Haluamme olla se joukkue, joka oikeasti olemme, siitä huolimatta kuka on vastassa. Haluan nähdä joukkueen, joka pelaa sillä luonteella jota olemme esittäneet viime kuukausien aikana. Niin tehdessämme, tuotamme vaikeuksia mille tahansa joukkueelle. Meidän on vain toimittava täysin oikein alusta saakka, Arteta sanoi perjantaina seuransa sivustolla.

Gunners-luotsi puhui viiden valioliigaottelun putkesta, jonka aikana jokainen vastustaja tulee hänen joukkuettaan korkeammilta sarjasijoilta.

– He ovat Euroopan paras joukkue tällä hetkellä, manageri luonnehti maltilliseen tapaan illan vieraita.

– He ovat onnistuneet reagoimaan vaikeisiin hetkiin. Se on ison joukkueen merkki. Heillä on heikkoutensa, kuten kaikilla, mutta viime aikoina niiden löytäminen on ollut kaikille tuskallisen vaikeaa.

Huolimatta ilmeisestä mestari-oppipoika -asetelmasta (Arteta on nyt ensimmäisessä päävalmentajan/managerin pestissään) Guardiola ei suostu puhumaan itsestään Arsenalin ex-kapteenin ”esikuvana”.

– En minä ole häntä inspiroinut, hän tietää ja osaa sen minkä hän tietää ja osaa. Viime kuukausina näkemäni perusteella Arsenal on pelannut joka ainoassa ottelussaan vastustajaansa paremmin.

On selvää, ettei Guardiolan seuraavassa kuvailema tule uusiutumaan tänään Emiratesilla. Tämä on kuitenkin edelleen hänen huomionsa viime aikojen Arsenalista.

– He kontrolloivat pelejä, luovat tilanteita ja antavat niitä vastustajilleen vähän. Heidän pelinrakentelunsa on poikkeuksellisen hyvää.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Arsenal:
Leno,Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney, Ceballos, Xhaka, Saka, Odegaard, Pepe, Aubameyang

Manchester City:
Ederson, Cancelo, Stones, Dias, Zinchenko, Rodri, De Bruyne, Sterling, Silva, Foden, Jesus

Poissaolijat

Kummankin joukkueen tilanne on useamman pelaajan kannalta arvailujen varassa. Ohessa ne nimet, joiden oletetaan olevan sivussa. Niin Arsenalin kuin Man Citynkin kohdalla loukkaantumistilanne on tällä hetkellä huomattavasti useita kilpailijoita parempi.

Arsenal

Runar Alex Runarsson (polvivaiva)
Thomas Partey (takareisi)

Man City

Nathan Aké (Takareisi)
Ilkay Gündogan (nivunen)

Ottelun televisiointi

Ottelua voit seurata suorana näiltä kanavilta: V Sport Jalkapallo, V Sport Premium, Viaplay.
V Sport jalkapallo -kanavalla lähetys alkaa kello 18.20. Suomenkielisestä selostuksesta vastaa Ville Kuusinen.