Manchester City pelaa tänään keskiviikkona Mestarien liigan välierien avausosassa Paris Saint-Germainin vieraana. Toinen osa pelataan ensi viikon tiistaina Manchesterissa.

Otteluparin voittaja saa finaalissa vastaansa Real Madridin tai Chelsean, joiden ensimmäinen välieräottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

Kuntopuntari

PSG: V, V, V, H, V

24.4. Metz – PSG 1-3 (Ligue 1)
21.4. PSG – Angers 5-0 (Ranskan Cup)
18.4. PSG – Saint-Étienne 3-2 (Ligue 1)
13.4. PSG – Bayern München 0-1 (Mestarien liiga)
10.4. Strasbourg – PSG 1-4 (Ligue 1)

Man City: V, V, H, V, H

25.4. Man City – Tottenham 1-0 (Liigacup)
21.4. Aston Villa – Man City 1-2 (Valioliiga)
17.4. Chelsea – Man City 1-0 (FA Cup)
14.4. Borussia Dortmund – Man City 1-2 (Mestarien liiga)
10.4. Man City – Leeds 1-2 (Valioliiga)

Poissaolijat

PSG

Juan Bernat (polvivamma)
Marquinhos (epävarma, lähentäjälihasvamma)

Man City

Arvioidut avaukset

PSG

Kean
Mbappé, Neymar, Di María
Verratti, Gueye
Kurzawa, Kimpembe, Kehrer, Florenzi
Navas

Man City

Foden
Sterling, de Bruyne, Mahrez
Rodri, Gündoğan
Cancelo, Laporte, Dias, Walker
Ederson

Valmentajien kommentit

PSG:n puikkoihin tammikuussa hypännyt Mauricio Pochettino painotti, että ottelupari ei ole valmentajien kamppailu hänen ja Pep Guardiolan välillä, vaan kahden mahtavan seuran taistelu.

– Me tiedämme, että tästä tulee vaikea peli. Sillä ei ole väliä, pelaammeko kotikentällä vai vieraissa. Meidän on vain oltava parhaimmillamme, jotta voimme ansaita paikan loppuotteluun.

– Tällaisissa otteluissa on aina joukkueet vastakkain. Nämä eivät ole ikinä yksilöiden taistoja, eikä tässä ole vastakkain Pep ja minä. Tämä on kahden mahtavan joukkueen välinen ottelu. Guardiola on yksi maailman parhaista valmentajista. Ihailen suuresti, mitä hän on saavuttanut valmentajana ja pelaajana.

– Tästä ei tule helppoa kellekään. Cityllä on uskomattomia pelaajia, jotka on vaikea pitää kurissa 90 minuutin ajan. Mutta heillä on sama haaste edessä. Heillä on uskomaton kausi meneillään. Tästä tulee vaikeaa, mutta me tulemme olemaan parhaimmillamme voittaaksemme.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Tottenhamista tuttu Pochettino edusti PSG:tä myös pelaajaurallaan. Kuva: Getty Images

Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan mukaan Kylian Mbappén ja Neymarin kaltaisten tähtihyökkääjien pysäyttämiseksi ei voi heittää omaa pelifilosofiaansa romukoppaan.

– He ovat liian hyviä. He ovat uskomattomia pelaajia, siksi he ovat täällä. Me yritämme pysäyttää heidät, puolustaa hyvin joukkueena, pelata hyvää jalkapalloa ja tehdä maaleja.

– Tietysti meidän on muokattava joitain asioita, tällaisia pelaajia vastaan on pakko. Mutta me olemme taistelleet päästäksemme tähän vaiheeseen.

– Mitä enemmän pelaa omaa peliään, sitä suurempi mahdollisuus on mennä jatkoon. Pelaaminen vaikeutuu, jos ajattelee vastustajaa. Tässä vaiheessa ei löydy vastustajia, jotka eivät ole mahtavan taitavia.

– Me nautimme pitämällä palloa. Kun pitää palloa ja käyttää sitä oikeilla hetkillä, joukkue on tasapainossa. Oma pelitapa tuo vakautta joukkueeseen. Sitä me yritämme huomenna (keskiviikkona).

– Olen varma, että pelaamme omaa peliämme ja saamme tarvitsemamme tuloksen toiseen osaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

City juhli viime viikonloppuna liigacupin voittoa kaadettuaan Tottenhamin finaalissa 1-0. Kuva: Getty Images

Ottelun televisiointi

Parc des Princes’llä pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana C More Sport 1:ltä ja C Moren suoratoistopalvelusta.

Studio-osuus alkaa kello 21.00 ja pelin selostaa Tuomas Virkkunen.

Lähteet: UEFA, PSG, Manchester City