Manchester City ja Chelsea selvittivät aiemmin tällä viikolla tiensä Mestarien liigan finaaliin.

Tänään lauantaina Pep Guardiolan ja Thomas Tuchelin ryhmät ottavat toisistaan mittaa Valioliigan huippuottelussa, joka potkaistaan käyntiin kello 19:30 Suomen aikaa Etihad Stadiumilla.

Man City varmistaisi ottelun voittamalla Valioliigan mestaruuden, kun taas Chelsea nousisi voitolla jo Valioliigan kolmannelle sijalle. Panoksia ja mielenkiintoa riittää siis yllin kyllin illan huippuotteluun.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kaksi kertaa. Tammikuussa Stamford Bridgellä pelattu valioliigaottelu päättyi Cityn 3-1-vierasvoittoon, mutta viime kuussa pelatussa FA Cupin välieräottelussa Chelsea oli vahvempi 1-0-lukemin.

Kuntopuntari

Man City: V, V, V, V, V

4.5. Man City – PSG 2-0 (Mestarien liiga)
1.5. Crystal Palace – Man City 0-2 (Valioliiga)
28.4. PSG – Man City 1-2 (Mestarien liiga)
25.4. Man City – Tottenham 1-0 (Liigacup)
21.4. Aston Villa – Man City 1-2 (Valioliiga)

Chelsea: V, V, T, V, T

5.5. Chelsea – Real Madrid 2-0 (Mestarien liiga)
1.5. Chelsea – Fulham 2-0 (Valioliiga)
27.4. Real Madrid – Chelsea 1-1 (Mestarien liiga)
24.4. West Ham – Chelsea 0-1 (Valioliiga)
20.4. Chelsea – Brighton 0-0 (Valioliiga)

Poissaolijat

Man City

John Stones (pelikielto)

Chelsea

Mateo Kovačić (lihasvamma)

Mahdolliset avauskokoonpanot

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Laporte, Cancelo; Rodri, Gündogan, De Bruyne; Mahrez, Jesus, Foden

Chelsea: Mendy; Zouma, Silva, Christensen; Chilwell, Jorginho, Kante, Azpilicueta; Mount, Werner, Pulisic.

Valmentajien kommentit

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola onnitteli lehdistötilaisuudessa Chelseaa Mestarien liigan finaalipaikasta. Katalonialaisluotsi kertoo kuitenkin keskittyvänsä nyt vain ja ainoastaan edessä olevaan kamppailuun sekä Valioliiga-mestaruuden varmistamiseen eikä uhraa ajatustakaan vielä chämppärifinaalille.

– Valioliiga on seuralle tärkein pokaali, Guardiola sanoi ottelun alla.

– Meillä on neljä peliä jäljellä kahden pisteen saamiseksi – yksi voitto riittää. Ensimmäinen mahdollisuus on Chelseaa vastaan ja yritämme saada sen.

– Tällä hetkellä en uhraa yhtäkään ajatusta finaaliin, koska meillä ei ole Valioliigan mestaruus vielä käsissämme. Kun olemme saavuttaneet sen, huomenna (lauantaina) tai seuraavien viikkojen aikana, voimme keskittyä Mestarien liigaan ja kaikkeen siihen liittyvään.

Chelsean manageri Thomas Tuchel joutui omassa lehdistötilaisuudessaan vastaamaan Guardiolan tavoin Mestarien liigan finaaliin liittyviin kysymyksiin. Tulevasta valioliigakamppailusta irtosi kuitenkin muutama sananen.

– Man Cityllä on otteluun etu, koska heillä oli yksi lepopäivä enemmän eikä heidän tarvinnut matkustaa. Näimme FA Cupissa kuinka iso merkitys sillä voi olla, Tuchel muistutti.

Yritän saada joukkueen valmistautumaan peliin normaalilla tavalla. Haasteena on tällä hetkellä saada väsymys pois jaloistamme ja aivoistamme. Tavoitteena on olla hyvässä kunnossa huomenna (lauantaina) ja sitten näemme mihin se riittää.

LUE MYÖS: Onnellisuutta uhkuva Thomas Tuchel käänsi täysin Chelsean kurssin – rämpivä jättiläinen on nyt Euroopan kuumin seurajoukkue

Ottelun televisiointi

Etihad Stadiumilla pelattava ottelu potkaistaan lauantaina käyntiin kello 19:30 ja se näkyy suorana V Sportilta ja Viaplayn suoratoistopalvelusta. Ottelun selostaa Mikko Innanen. Ottelua edeltävä studio käynnistyy kello 18:25.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Euroopan parhaat seurajoukkueet Chelsea ja Manchester City astelevat vastakkain, kun jälkimmäinen yrittää sinetöidä Valioliigan mestaruutensa!

Jalkapallostudio seuraa myös silmä tarkkana Bundesliigan ratkeamista.

Showtime klo 16:20.

#valioliiga #bulifi