Valioliigakierros huipentuu sunnuntaina, kun Manchester United isännöi arkkivihollistaan Liverpoolia Old Traffordilla kauden ensimmäisessä North-West -derbyssä. Red Devilsillä on takana kolmen ottelun voitoton jakso Valioliigassa, jolle joukkue hakee päätöstä.

United ei ole myöskään onnistunut pitämään viimeiseen yhdeksään kotiotteluunsa maalia puhtaana. Putki on pisin kauden 1970-71 jälkeen.

Myös ykköstähti Bruno Fernandesin pelikunnosta on ollut epävarmuutta. Portugalilainen on luonut tällä kaudella 41 prosenttia Unitedin maalipaikoista (57/138), mikä on suurin määrä koko sarjassa.

Liverpool porskuttaa ainoana valioliigajoukkueena ilman tappioita. Jürgen Kloppin miehistö ei ole hävinnyt 18 viimeiseen sarjaotteluunsa kertaakaan.

Edellisistä keskinäisistä valioliigakohtaamisista Liverpool on hävinnyt vain kerran Unitedille. Huimassa vireessä oleva egyptiläishyökkääjä Mohamed Salah on viimeistellyt ensimmäiseen kahdeksaan sarjaotteluunsa seitsemän maalia.

Ennen sunnuntaita Liverpool on sarjataulukossa kolmantena neljä pistettä kuudentena majailevaa Unitedia edellä.

Kuntopuntari

Manchester United: V, H, T, V, H

20.10.2021 Manchester United-Atalanta 3-2 (Mestarien liiga)
16.10.2021 Leicester-Manchester United 4-2 (Valioliiga)
2.10.2021 Manchester United-Everton 1-1 (Valioliiga)
29.9.2021 Manchester United-Villarreal 2-1 (Mestarien liiga)
25.9.2021 Manchester United-Aston Villa 0-1 (Valioliiga)

Liverpool: V, V, T, V, T

19.10.2021 Atlético Madrid-Liverpool 2-3 (Mestarien liiga)
16.10.2021 Watford-Liverpool 0-5 (Valioliiga)
3.10.2021 Liverpool-Manchester City 2-2 (Valioliiga)
28.9.2021 FC Porto-Liverpool 1-5 (Mestarien liiga)
25.9.2021 Brentford-Liverpool 3-3 (Valioliiga)

Poissaolijat

Manchester United

Raphael Varane (nivusvamma)
Amad Diallo (reisivamma)
Marcus Rashford (reisivamma, epävarma)
Fred (reisivamma, epävarma)
Bruno Fernandes (muu, epävarma)
Anthony Martial (muu, epävarma)

Liverpool

Harvey Elliott (nilkkavamma)
Thiago Alcantara (pohjevamma)
Curtis Jones (nivusvamma, epävarma)

Arvioidut avaukset

Manchester United (4-2-3-1)

Ronaldo
Greenwood, Fernandes, Sancho
McTominay, Pogba
Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka
De Gea

Liverpool (4-3-3)

Mané,Firmino, Salah
Milner,Fabinho, Henderson
Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold
Alisson

Valmentajien kommentit

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United:

– Meillä on ollut joitakin tällejä, joita voimme odottaa kauden edetessä. En aio sulkea ketään pois sunnuntailta, mutta en ole varma että kaikki olisivat kunnossa.

– Tuen aina Cristianoa jokaisessa kilpailussa. Hän on ainutlaatuinen pelaaja, jolla on loistavat maalintekotilastot. Salah on kuitenkin tällä hetkellä liekeissä. Meidän täytyy puolustaa parhaamme mukaan häntä vastaan. Tällaisia pelaajia ei tule usein vastaan.

– Heille ei voi antaa mitään mahdollisuuksia. Me annoimme Atalantalle tilaa ja he tekivät kaksi maalia. Atalanta oli kliininen ja niin tulee olemaan myös Liverpool. Emme voi antaa heille yhtään tilaa boksissa.

– Näin aikaisessa vaiheessa kautta on vielä turha puhua mestaruusjahdeista, mutta me olemme mukana jahdissa ja Liverpool on yksi seuroista, joita olemme yrittäneet viimeiset neljä vuotta kuroa kiinni. Olimme kuitenkin viime kaudella heitä edellä, ehkäpä heidän loukkaantumiskierteen vuoksi.

Jürgen Klopp, Liverpool:

– Curtis harjoittelee kanssamme täyden session verran. Thiago ei vielä. Hän pystyy juoksemaan, mikä on hyvä merkki. Ehkäpä hän palaa ennen maajoukkuetaukoa.

– Miksi heitä pitäisi verrata? Molemmat ovat maailmanluokkaa. Sanoisin, että Mo’n vasen jalka on vahvempi. Cristiano on parempi ilmassa ja oikealla jalalla. Molemmat heistä ovat nopeita ja haluavat epätoivoisesti tehdä maaleja.

– Emme voi luottaa vain maalintekotaitoihimme. Kyse on enemmän siitä itseluottamuksesta, jonka olemme saaneet tehtyämme niin usein maaleja. On täysin okei pitää nollat ja voittaa 1-0.

Ottelun televisiointi

Ottelu käynnistyy Old Traffordilla kello 18:30 Suomen aikaa. Se on katsottavissa suorana V Sport jalkapallolta ja Elisa Viihde Viaplaysta.

Ottelun selostaa Ville Kuusinen.