Real Madrid ja Manchester City pelaavat tänään keskiviikkona paikasta Mestarien liigan finaaliin.

City voitti kotikentällään joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 4-3-lukemin, joten Real Madrid on Santiago Bernabeulla pakkovoiton edessä.

Takaa-ajajan asema on kuitenkin Real Madridille tuttu, sillä se on ollut sekä neljännesvälierissä PSG:tä että puolivälierissä Chelseaa vastaan samassa tilanteessa ja noussut lopulta otteluparin voittoon.

City puolestaan on voittanut jokaisessa otteluparissaan avausosan. Neljännesvälierissä Sporting kaatui 5-0, puolivälierissä Atlético Madrid 1-0, ja viimeisimpänä välierissä Real 4-3. Kahdessa ensimmäisessä otteluparissa toinen osaottelu on päättynyt maalittomaan tasapeliin – ei kahta ilman kolmatta?

Kuntopuntari

Real Madrid: V, H, V, V, H

30.4. Real Madrid – Espanyol 4-0 (La Liga)
26.4. Manchester City – Real Madrid 4-3 (Mestarien liiga)
20.4. Osasuna – Real Madrid 1-3 (La Liga)
17.4. Sevilla – Real Madrid 2-3 (La Liga)
12.4. Real Madrid – Chelsea 2-3 ja. (Mestarien liiga)

Manchester City: V, V, V, V, H

30.4. Leeds – Manchester City 0-4 (Valioliiga)
26.4. Manchester City – Real Madrid 4-3 (Mestarien liiga)
23.4. Manchester City – Watford 5-1 (Vaioliiga)
20.4. Manchester City – Brighton 3-0 (Valioliiga)
16.4. Manchester City – Liverpool 2-3 (FA Cup)

Poissaolijat

Real Madrid

Eden Hazard (jalkavamma)
Gareth Bale (selkävamma)
David Alaba (nivusvamma, saattaa pelata)

Manchester City

Benjamin Mendy (hyllytys)
John Stones (lihasvamma)
Nathan Aké (lihasvamma, saattaa pelata)

Arvioidut avaukset

Real Madrid (4-3-3): Courtois; Carvajal, Nacho, Militao, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior

Manchester City (4-3-3): Ederson; Cancelo, Laporte, Dias, Zinchenko; Bernardo, Rodri, De Bruyne; Mahrez, Jesus, Foden

Valmentajien kommentit

Carlo Ancelotti, Real Madrid

Ancelotti on luottavainen sen suhteen, että hänen miehistönsä voi jälleen tehdä comebackin.

– Joukkue on motivoitunut ja keskittynyt. Meillä on edessämme suuri haaste, mutta samalla myös upea mahdollisuus edetä jälleen Mestarien liigan finaaliin. Tiedämme kuinka vaikea ottelu tulee olemaan, mutta olemme erittäin luottavaisia.

– Ottelupari on täysin auki. Me lähdemme otteluun takaa-ajoasemasta, mutta aiomme kääntää otteluparin eduksemme huomenna.

Pep Guardiola, Manchester City

Guardiolan mukaan Cityn tulee todennäköisesti pelata paremmin kuin avausosassa edetäkseen finaaliin, mutta huonompikin suoritus voi riittää.

– Luultavasti meidän täytyy pelata paremmin [kuin avausosassa], mutta haluan myös kertoa teille: voimme pelata paljon, paljon huonommin kuin pelasimme [Etihadilla] ja voimme silti voittaa. Kukaan ei voi kiistää arviotani, koska kukaan ei tiedä onko se oikein. Jalkapallo on ennalta arvaamatonta.

City saa toiseen osaan kaksi elintärkeää pelaajaa takaisin kokoonpanoonsa, kun João Cancelo on kärsinyt pelikieltonsa ja Kyle Walker on toipunut loukkaantumisestaan. Vielä viime viikolla Guardiola pelkäsi, että Walker on koko loppukauden sivussa, mutta nyt hänellä oli eri ääni kellossa.

– Walker on harjoitellut ja matkustaa joukkueen mukana. Päätämme huomenna siitä, että pelaako hän, Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessa.

Ottelun televisiointi

Santiago Bernabeulla pelattava ottelu alkaa kello 22:00 ja näkyy suorana C More Sport 1 –kanavalta sekä C Moren suoratoistopalvelusta.

Studiolähetys käynnistyy jo tuntia ennen ottelua, kello 21:00. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen.