Manchester Unitedin entinen puolustaja Patrice Evra kritisoi säästelemättä seuran johtoporrasta Instagram-tilillään.

Ranskalaispakki Evra, 39, edusti Unitedia vuosina 2006-2014 ja voitti seuran kanssa muun muassa viidesti Valioliigan ja kertaalleen Mestarien liigan.

– Seuran on lopetettava olemasta niin ylimielinen. Juuri nyt seurassa on tiettyjä ihmisiä, jotka eivät kunnioita edes [legendamanageri] Sir Alex Fergusonia.

– Ennen meitä Bobby Charlton ja George Best tekivät historiaa tässä seurassa ja me pyrimme kunnioittamaan sitä – triplakaudella vuonna 1999 ja me puolestamme vuonna 2008. Mutta jotkut ihmiset haluavat räjäyttää tämän perinnön ilmaan. Minkä takia? Bisneksen? Minusta osa seurassa työskentelevistä ihmisistä vahingoittaa seuraa. Siksi meidän on kerrottava totuus kannattajille.

Evra antoi erityisen rajua palautetta etenkin manchesterilaisten varapuheenjohtajalle Ed Woodwardille ja pääneuvottelija Matt Judgelle seuran toiminnasta siirtomarkkinoila.

Evra (vas.) ja Woodward (kesk.) Manchester Unitedin ottelua seuraamassa lokakuussa 2018. Kuva: Getty Images

Woodward on siinä mielessä yllättävä kohde Evran kritiikille, että ranskalaislegenda on usein nähty istumassa hänen kanssa Old Traffordilla johtajien aitiossa, mutta virallista roolia Evralla ei Manchester Unitedissa ole.

– Ainoa ongelma, josta huomauttaisin Edille on se, että hän luottaa ihmisiin, joihin hänen ei pitäisi luottaa.

– Hän luottaa jopa seuran ulkopuolisiin ihmisiin, joihin hänen ei pitäisi luottaa. Jos me haluamme pelaajan ja se pelaaja maksaa vaikka 20 miljoonaa puntaa, niin lopulta yritämme hankkia sen pelaajan sadalla miljoonalla. Nyt nuo pelaajat eivät edes halua enää rahojamme. Huippuseuran urheilutoimenjohtaja soitti minulle ja pyysi sanomaan Matt Judgelle, että vastaisi puhelimeen.

Evra kritisoi myös Unitedin entisiä pelaajia siitä, että he pysyttelevät hiljaa.

– Tiedän ihmisiä, joita pelottaa puhua, koska he eivät ehkä saa töitä tulevaisuudessa. Minä en välitä siitä. Minä en tarvitse Manchester Unitedia, minä rakastan Manchester Unitedia.