Manchester Unitedin keskikenttäpelaajan Paul Pogban kausi on ollut jokseenkin kaksijakoinen. Parhaimmillaan ranskalainen on toiminut hyvin öljyttynä keskikentän moottorina, mutta taso on heitellyt liikaa.

Kautta ovat häirinneet myös reisivamma ja yksi kolmen ottelun pelikielto, mutta terveenäkään Pogba ei ole aina mahtunut Unitedin avaukseen. Hän aloitti vaihtopenkillä muun muassa molemmat Mestarien liiga -ottelut Sevillaa vastaan.

Kolme maalia ja yhdeksän maalisyöttöä 19 valioliigaottelussa ei ole tavattoman kehno saldo, mutta silti mieheltä, joka oli vielä vuosi sitten maailman kallein pelaaja, on lupa odottaa enemmän.

ME-miehen statuksen Pogbalta vei PSG:n brassitähti Neymar, jota Pogba itse arvostaa suuresti. Niin paljon, että hän ilmoittaa haluavansa pelata mieluusti Neymarin kanssa joskus samassa joukkueessa.

– Pidän Neymarista. Hän on kentällä onnellisuuden perikuva, Pogba kertoi argentiinalaisen TV-kanavan TyC Sportsin haastattelussa.

– Brasiliassa jalkapallo on kaikki kaikessa. Se on elämää. Jokainen pelaa jalkapalloa. Rakastan Neymarin pelin katselua, hän on niin tekninen ja taitava. Hänen tyylinsä on täysin erilainen.

– Kaikki ihmiset maailmassa tietävät, kuka Neymar on ja mitä hän tekee. Siksi olisi mahtavaa pelata joskus yhdessä hänen kanssaan, Pogba lisää.

[readmore from=Paul-Pogba]

Pogba listasi haastattelussa myös lapsuuden esikuviaan, sekä tämän päivän pelimiehiä, joita hän pitää suuressa arvossa. Kaksi näistä löytyy naapuriseura Manchester Citystä.

– Pikkupoikana ihailin Zinedine Zidanea, Lionel Messiä, Ronaldinhoa ja Ronaldoa. Katselin videoita Diego Maradonasta, Peléstä, Chris Waddlesta ja Kakásta. Halusin saada heidän vahvuuksiaan omaankin peliini.

– Nyt katselen tarkemmin Andrés Iniestaa, Yaya Touréa, Kevin De Bruynea ja Luka Modricia. Modric on todella väkevä keskikenttäpelaaja. Yritän kehittää omaa peliäni heitä seuraamalla, Pogba tähdentää.