Ranskan MM-valmentaja nousi puolustamaan rankasti kritisoitua Paul Pogbaa – ”Hän on ollut aina johtaja”

© Kuva: Getty Images

Didier Deschamps puolustaa Paul Pogbaa. Ranskan maajoukkuevalmentaja uskoo Manchester Unitedin keskikenttäpelaajalta löytyvän johtajanominaisuuksia.

Pogba johdatti Ranskan kesällä maailmanmestaruuden, mutta on kärsinyt seuratasolla suurista ongelmista. Manageri José Mourinho on viime aikoina kritisoinut pelaajan kykyä johtaa joukkuettaan.

Deschamps uskoo Pogban vaikeuksien johtuvan enemmän  pelitavasta ja ympärillä olevasta joukkueesta.

– Pogban kohdalla se ei riipu vain hänestä itsestään, vaan koko joukkueesta ja kollektiivisesta pelitavasta. Yksi pelaaja ei saa joukkuetta voittamaan, Deschamps puolusti lehdistölle.

– Paulin julkisuuskuva ei kerro, millainen hän on.  Ehkä hän on hieman omituinen henkilö. Hän ollut kanssani vuodesta 2013 lähtien viiden vuoden ajan. Hän ei toimi vain itselleen, vaan on osa joukkuetta.

– Hänen mediakuvansa on vain hankala. Manchester Unitedin maksama siirtosumma oli naurettava ja sitä oli vaikea hallita.

– MM-kisoissa hän sai normaalin julkikuvansa takaisin. Hän halusi valmistautua olemaan maailmanmestari. Se oli vain hänen mielessään.

Deschamps kehuu myös Pogban ominaisuuksia johtaa joukkuettaan.

– Hän on ottanut monia asioita harteilleen. Hän on ollut aina johtaja. Aina kun hän piti puheen ilmaistakseen itseään, se oli positiivista.

– Hän ei ole ainoa, mutta hän oli yksi johtajista, joka otti asioita harteilleen, koska joukkue tarvitsi sitä. Hän teki myös kentällä kaiken tarvittavan.

Lähde: Goal