Manchester United voitti lauantain iltaottelussa West Hamin 2-1-lukemin Old Traffordilla.

Paul Pogba nousi kamppailun sankariksi, kun hän upotti kaksi rangaistuspotkua ratkaistakseen joukkueellensa huipputärkeän voiton.

Manchester United taistelee voittonsa myötä yhä TOP4-sijoituksesta. Punapaidat ovat tällä hetkellä viidensiä, kahden pisteen päässä neljännellä sijalla lepäävästä Chelseasta.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Only Ruud van Nistelrooy (8 in 2002-03) has scored more penalties in a single Premier League campaign for Man Utd than Paul Pogba (7) this season. Slotted. #MUNWHU

Manchester Unitedin entisistä ja nykyisistä pelaajista ainoastaan Ruud van Nisterlooy on upottanut pilkkunsa tehokkaammin kuin Pogba.

Manchester United

@ManUtd
🥁 Introducing #MUFC's starting XI for #MUNWHU!

West Ham United

@WestHam
Chicha leads the line for us at Old Trafford today ⚒

Manchester United lähti otteluun kierrätetyllä kokoonpanolla. Barcelona-kamppailu mielessä Ole Gunnar Solskjær jättikin esimerkiksi Marcus Rashfordin, Victor Lindelöfin ja Scott McTominayn suoraan penkille.

West Ham luuli ottaneensa kamppailussa johdon, kun ottelua oli takana noin kymmenen minuuttia. Hernandez nikkasi pallon maan kautta rangaistusalueen sisällä Felipe Andersonille, joka ampui pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maaliin.

Avustava erotuomari oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja liputti tilanteen paitsioksi. Ottelu pysyi täten 0-0-tilanteessa, eikä Anderson saanut katkaistua 14 valioliigaottelun mittaista maalitonta putkeaan – ainakaan vielä.

Manchester Unitedilla kävi tuuri myös kentän toisessa päässä, kun ottelua oli takana 19 minuuttia. Robert Snodgrass taklasi Juan Matan rangaistusalueen reunalla, minkä seurauksena Graham Scott vihelsi tilanteesta pilkun. Kamerauusintojen perusteella rike näytti kuitenkin tapahtuneen rankkariviivan toisella puolella.

Paul Pogba, joka oli viimeksi epäonnistunut rangaistuspotkussaan, upotti pallon nyt varmasti reppuun kovalla laukauksella keskelle maalia. Punapaidat siirtyivät 1-0-johtoon ja Pogban 15. maali tällä kaudella oli tosiasia.

West Hamilla oli muutama hyvä tilaisuus testata David De Geaa punapaitojen maalilla, mutta vieraiden viimeiset ratkaisut uupuivat. Manchester United puolestaan kävi lähellä sekä Anthony Martialin että Chris Smallingin yrityksistä, mutta ensimmäisen jakso päättyi kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Anderson sai vihdoin ja viimein maalinsa, kun West Ham nousi kamppailussa 1-1-tasoihin.

Manuel Lanzinin keskitys putosi tarkasti takatolpalle, josta Anderson viimeisteli pallon De Gean kautta sisään. Laitapuolustajan roolissa pelaava Marcos Rojo oli tilanteesta radikaalisti myöhässä. Manchester United ei ole pitänyt nollapeliä nyt yhdeksään peräkkäiseen otteluun.

OptaJoe

@OptaJoe
14 - Felipe Anderson has scored his first Premier League goal in 14 games, and become the first @WestHamUtd player to score home and away vs Man Utd in the same league season since Jermain Defoe in 2001-02. Levelled. #MUNWHU

Manchester United tarvitsi ottelusta voiton pitääkseen toiveet TOP4-sijoituksesta elossa. Solskjær päättikin vaihtaa Rashfordin sisään heti West Hamin tasoitusmaalin jälkeen.

Rashford pääsikin testaamaan Lukasz Fabianskia nopeasti. Englantilaishyökkääjä sai pallon Smallingin pystysyötöstä ja laukoi sen tulisesti kohti maalin alakulmaa. Puolalaismaalivahti venyi kuitenkin erinomaiseen torjuntaan ja piti lukemat tasoissa.

Rashford oli hetkeä myöhemmin taas maalipaikassa, mutta puski pallon lähietäisyydeltä ylitse maalin. Manuel Lanzini puolestaan joutui jättämään kentän nivusvamman takia.

Vaihdosta sisään tulleella Michail Antoniolla oli kaksi erinomaista saumaa viedä West Ham johtoon vartti ennen päätösvihellystä. Hänen kaukolaukauksensa kimposi epäonnekkaasti ylärimaan, jonka jälkeen De Gea venyi maagiseen torjuntaan englantilaishyökkääjän puskusta.

West Ham oli ottanut pelitilanteet haltuunsa, johtaen Unitedia tilastollisesti sekä maalintekopaikkojen että kulmapotkujen suhteen.

Lontoolaisjoukkueen Ryan Fredericks sortui kuitenkin isoon virheeseen rangaistusalueen sisällä, kaataen Martialin surkealla liukutaklauksella ja hankkien manchesterilaisille ottelun toisen pilkkunsa.

Paul Pogba astui taas pallon taakse ja ampui sen tällä kertaa oikeaan alakulmaan. Fabianski oli hyvin mukana laukauksessa, mutta ei ehtinyt pallon tielle. Manchester United oli palannut johtoon, kenties hieman onnekkaasti.

West Ham ei onnistunut löytämään enää tasoitusmaalia, kun Unitedin tiukka puolustusryhmitys nollasi vieraat.