Paul Scholes lataa täyslaidallisen Paul Pogban niskaan: ”Hän luulee olevansa paras”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin legendapelaaja Paul Scholesin mielestä Paul Pogban tulisi keskittyä kentällä olennaiseen.

Pogba, 26, palasi Unitediin kesällä 2016 vietettyään neljä vuotta Juventuksessa, mutta siirtohuhut vievät häntä tällä hetkellä Real Madridiin.

Viime kesänä Ranskan paidassa maailmanmestaruuden voittanut Pogba on saanut Unitedissa kritiikkiä ailahtelevaisuudestaan. Hyvän tasaisen vireen sijasta keskikenttäpelaajan esitykset ovat vaihdelleet loistavasta näkymättömään.

Scholes näkee Pogbassa potentiaalia parempaan ja toivoo, että hän jää seuraan, mutta United-legendan mukaan asioiden on muututtava.

– Keskikentällä on hämmennystä. Onko Pogba jäämässä vai lähtemässä? kommentoi Scholes Premier League Productionsin haastattelussa.

– Menneinä vuosina United on menettänyt huippupelaajia, eikä se oli juuri vaikuttanut heihin. Mieleen tulee Roy Keane, David Beckham, Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy. He olivat kaikki ehdottoman huippuluokan pelaajia, jotka jättivät seuran.

– Mutta heillä oli aina sellainen joukkue, jossa se ei näkynyt. Heitä ei tullut juurikaan ikävä.

– Me kaikki tiedämme Paulin ja hänen potentiaalinsa, mutta hän on 26-vuotias. Hänen on noustava esille viikosta toiseen.

– Hänessa saattaa menettää pelaajan, josta tietää, että hänestä on maailmanluokan pelaajaksi.

Manchester Unitedin odotetaan uudistavan joukkuettaan kesällä rajusti. Scholesin mukaan Pogba tarvitsee oikeat pelajaat ja olosuhteet ympärilleen yltääkseen parhaimpaansa.

– Voidaanko puhua siitä, että hänen vierelleen hankitaan parempia pelaajia? Kuka sellainen olisi saatavilla, joka kehittää häntä?

– Hän tekee työnsä joukkueen eteen, kun hänellä on valmentaja, joka on tarpeeksi vahva hänen kanssaan. Kun palataan ajassa Juventuksen Massimiliano Allegriin ja pelaajiin, joiden kanssa hän oli siellä, hän teki hiki hatussa töitä, mitä hänen pitäisi tehdä (Unitedissa) joka viikko.

– Nyt saa sellaisen käsityksen, että hän on tullut tähän seuraan ja ajattelee olevansa iso kiho, joka esittelee taitojaan viikosta toiseen. Hän tekee asioita, joita hänen ei tarvitse tehdä jalkapallokentällä.

– Sitä näkee, kun hän pyörittelee palloa jalkapohjillaan. Hänen on oltava fiksumpi.

– Hänen vahvuutensa ovat juokseminen, pallon syöttäminen, rangaistusalueelle ajaminen, maalien tekeminen ja syöttäminen. Häntä vastaan on helppoa pelata, kun hän aloittaa pallonpyörittelyn ja yrittää harhautella vastustajia. Se ei ole hänen ominta peliään.

– Jos hän syöttää palloa eteenpäin ja juoksee, kukaan maailmassa ei pysy hänen perässään.

– Juuri sitä hän teki Juventuksessa, jossa hänellä oli vahvoja hahmoja ympärillään. Hänellä oli Giorgio Chiellini ja Andrea Pirlo, mahtavia pelaajia. Hän melkeinpä juoksi heidän puolestaan.

– Nyt hän luulee, että muiden on tehtävä hänen työnsä, ja siitä on hänelle vain haittaa.

– Me tiedämme, mihin hän pystyy. Hänestä ei ole mitään hyötyä joukkueelle, kun hän monimutkaistaa pelaamistaan.

– Allegri pysyi lujana hänen kanssaan, ja José Mourinhonkin olisi odottanut pysyvän, mutta hän jätti hänet sivuun eikä juurikaan vaikuttanut hänen pelaamiseensa.

– Hän luulee olevansa iso pelaaja. Sellainen pelaaja, jonka pitää näyttää ihmisille olevansa paras maailmassa, mutta hän ei ole.

– Hänen on vain pelattava yksinkertaisesti. Hänellä on ympärillään joukkuekavereita, joiden tulisi arvostaa häntä ja arvostavatkin.

– Hän on hyvä jätkä. Nuorena pelaajana hän halusi epätoivoisesti oppia. Minusta hän ei vain ole varttunut.

– Juventuksessa hän oli maailman paras keskikenttäpelaaja ilman epäilystäkään. Uskon sen johtuvan siitä, että hänellä oli vahva huippumanageri ja mahtavia pelaajia takanaan. Ei kohtalaisia pelaajia, kuten nykyään. Hänellä oli erityisiä pelaajia, jotka opastivat ja johtivat häntä. Minusta Unitedissa ei ole sellaista.

– Hän saattaa olla pelaaja, joka tarvitsee oman Bryan Robsonin tai Roy Keanen vierelleen pitämään ajoittain kuria. Jos hän ei saa sitä, hän vain jatkaa elämistä omassa fantasiamaailmassaan, jossa hän luulee olevansa paras.

– Hän on osa joukkuetta, kyse ei ole hänestä. Kyse ei ole siitä, että tehdään temppuja ja päästään Youtubeen ja näytetään Real Madridille ja Barcelonalle, kuinka hyvä on. Kyse on siitä, että on osa Manchesterin joukkuetta.

– Onko Manchester Unitedissa yhtäkään tarpeeksi kyvykästä korvaajaa hänelle? Tällä hetkellä en usko, että on.