Englannin maajoukkueen manageri Gareth Southgate sanoo Pep Guardiolan vaikutuksen näkyvän jo paljon Manchester Cityä laajemmalla sektorilla.

– Hän saattaa olla muuttamassa englantilaista jalkapalloa.

Southgaten mukaan kollegan vaikutus saarivaltakunnan palloiluun on alkanut jo kauan ennen tämän tuloa maahan.

– Ketkä valmentavat nuorimpia pelaajiamme? Vanhemmat, jotka ovat seuranneet Barcelonan joukkuetta viisi-seitsemän vuotta sitten. Tämän vaikutus on ollut valtaisa. Guardiola on innovaattori.

Vaikutus on maajoukkuevalmentajan mielestä nähtävissä kaikilla jalkapallon tasoilla.

– Kun näen lapsia kentillä, jotka eivät tulvi tai ole jäässä, he pelaavat alakerran kautta. En näe valmentajia, jotka karjuvat ”pelatkaa ylöspäin!”. Uskon, että tämä on Guardiolan joukkueitten, ja pelaajien kuten Andrés Iniestan ja Xavin ansiota. Kun samalla olemme siirtymässä pienemmän kokoisille kentille, kaikki tämä hyödyttää jalkapallomme kehitystä aina nuorimmista ikäluokista alkaen.

Southgate näkee vaikutuksen vain kasvavan katalonialaisvalmentajan ja Man Cityn yhdessä aikaansaaman huippumenestyksen myötä.

– City pelaa nyt tavalla, jollaista emme ole nähneet Valioligan huipulla. Puhun aina siitä, miten me emme koskaan poistu saarelta, joten on hienoa saada huippuvalmentaja puolestaan tulemaan itse saarelle.

Lähde: Sky Sports