Manchester City otti tiistaina nihkeän voiton, kun Hoffenheim kaatui luvuin 2–1.

City sai kolme pistettä tiukan rutistuksen jälkeen. Isäntien hyökkääjä Ishak Belfodil osui vieraiden verkkoon jo 43 sekunnin pelin jälkeen. Sergio Agüero tuikkasi Taivaansiniset tasoihin kahdeksannella minuutilla. David Silva laukoi voittomaalin 87. minuutilla, kun itävaltalaistoppari Stefan Posch epäonnistui purkupallossa.

Hoffenheim puolusti tiistaina täsmällisesti. Saksalaisten manageri Julian Nagelsmann luotti 4–3–3-ryhmitykseen. Joukkueen kolme ylintä pelaajaa peittivät eteenpäin suuntautuvat syöttösuunnat ja tarjosivat tukea, jos City onnistui etenemään. Joukkueen keskusta taas piti huolen siitä, että vieraiden keskustakolmikko Fernandinhoİlkay Gündoğan-Silva pysyi tiukassa vartioinnissa. Hoffenheim puolustikin joustavalla hybridimallilla ja yhdisteli mies- ja aluevartiointia.

City loi viime kaudella alueellisia ylivoimia, kun laitapuolustajat liikkuivat sivustalta sisään. Tämä tyyli on jo tiedossa, joten päävalmentaja Pep Guardiola kokeili tiistaina jotain muuta. Toppari John Stones pääsi kentälle 64. minuutilla, kun Nicolas Otamendi otettiin vaihtoon.

City aloitti tiistaina muodolla 4–3–3, mutta numeroyhdistelmä muuttui 64. minuutilla. Stones nousi porrasta korkeammalle – ja Kyle Walker, Vincent Kompany ja Aymeric Laporte jäivät alakertaan. Guardiola toi näin kentän keskustaan lisävoimaa ja antoi päänvaivaa sinnikkäälle Hoffenheimille.

Stones kokeili keskikentän pohjalla jo elokuun Community Shieldissä. Tällä kertaa hän laski alakertaan, kun Hoffenheim hallitsi palloa.

– Se, mitä tapahtui tänään kentällä, antoi minulle paljon hyviä signaaleja tulevaisuuden kannalta. Voimme taistella, mitä vastaan tahansa, Guardiola kertoi lehdistötilaisuudessa.