Valioliigamestaruutta puolustava Manchester City pani sunnuntaina pystyyn melkoisen näytöksen, kun se rökitti Southamptonia Etihad Stadiumilla peräti maalein 6-1 (lue raportti). Voisi kuvitella, että viiden maalin voiton jälkeen suurin osa valmentajista olisi riemuissaan, mutta Cityn manageri Pep Guardiolalla oli taiston tauottua jalat tukevasti maassa.

– Teimme joitain hyviä juttuja ja olimme erinomaisia ensimmäiset 20 minuuttia. Hyökkäyssuuntaan olimme erittäin hyviä, mutta annoimme heille paljon tilanteita, Guardiola sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Emme puolustaneet hyvin, vaikka olenkin tyytyväinen 6-1 -voittoon. Olimme onnekkaita saadessamme neljännen maalin avausjakson viimeisellä minuutilla, koska muuten pelistä olisi tullut tauon jälkeen vaikea.

– Southamptonin valmentaja Mark Hughes vaatii joukkueeltaan paljon. Tänään me olimme erittäin kliinisiä, etenkin pelin alussa. Kun Southampton kuitenkin piti palloa keskikentällä, me emme pystyneet hallitsemaan tilanteita, he voittivat kaikki kakkospallot, meidän piti puolustaa syvemmällä emmekä olleet tarpeeksi vakaita. Siksi neljäs maali olikin niin tärkeä, Guardiola perustelee kantaansa.

City johtaa voittonsa myötä Valioliigaa kahden pisteen erolla Liverpooliin ja Chelseaan. Guardiola korostaa silti, että mitään ei ole vielä ratkaistu.

– Ei kärkipaikka ratkaisevaa ole. On parempi olla kärjessä kuin sen alapuolella, mutta ero joukkueiden välillä on olematon. Kaikki kolme (City, Liverpool ja Chelsea) ovat uskomattomia, ja eilen näimme, miten hyvä Arsenal oli Liverpoolia vastaan.

– Vaikka Tottenhamilla on ollut paljon ongelmia, he voittavat yhä pelejä, ja tiedämme, miten vaikeaa Wolvesin kotikentällä on voittaa. Unitedkin on aina mukana kisassa. Tästä tulee todella kova taistelu, mutta on tärkeää, että tasomme pysyy vakaana, kuten viime kaudella.