Moni valioliigaseura joutuu muuttamaan merkittävästi toimintaansa FIFA:n uuden säännön myötä.

Kerroimme The Timesin tietoihin pohjautuen, että FIFA on ratifioinut uuden säännön lainapelaajiin liittyen. Sääntömuutoksen myötä kullakin seuralla saa kaudesta 2020-21 lähtien olla vain 6-8 pelaajaa lainalla muissa seuroissa.

Valioliigaseuroista sääntöuudistus iskee pahimmin Chelseaan, jolla on tällä hetkellä 39 pelaajaa lainalla muissa seuroissa. Toimintaansa joutuu sopeuttamaan merkittävästi myös Manchester City, jolla lainapelaajia on tällä hetkellä 28.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola tietää tilanteen ja vaikutti suhtautuvan asiaan melko tyynesti.

– Aiomme sopeutua sääntöihin. Uudet säännöt ovat tulossa. Katsotaan, millaiseksi tilanne muotoutuu lainapelaajien suhteen, Guardiola sanoi lehdistölle.

– Jos emme voi jatkossa lainata pelaajia muualle, he jäävät tänne. Jos emme usko heidän pääsevän pelaamaan ja jos emme voi lainata heitä muualle, myymme heidät. Se on niin yksinkertaista.

– Jatkossa ennen pelaajien hankkimista joudumme miettimään, onko peliaikaa tarjolla. Jos ei ole ja jos heitä ei voi lainata, emme osta heitä.

Guardiola ei sinänsä ole lainkaan tyytyväinen sääntömuutokseen. Hänen mielestään nuorille pelaajille tarkoitettu Valioliiga 2 ei ole tarpeeksi kovatasoinen lupaaville nuorukaisille.

– Tämä [sääntömuutos] ei ole mielestäni hyvä asia. Lainapelaajat ovat tällä hetkellä hyvätasoisissa sarjoissa. Jos he jatkossa joutuvat pelaamaan kymmenen katsojan edessä [reserviliigaa], se ei ole hyväksi heidän kehitykselleen.

Oman haasteensa aiheuttaa Britannian työlupa-asia. Guardiola olisi halunnut nostaa Douglas Luizin Fernandinhon varamieheksi tälle kaudelle, mutta Luiz ei saanut työlupaa. Siispä 20-vuotias nuorukainen lähetettiin lainalle La Ligan Gironaan.

[readmore from=Manchester-City]

– Ei ole mitään mahdollisuutta, että Luiz palaisi tänne pelaamaan kakkosjoukkueessa. Hän olisi ollut tällä kaudella ykkösjoukkueessamme Fernandinhon varamiehenä, mutta hän ei saanut työlupaa.

– Nyt hän pelaa Gironassa [Barcelonan] Camp Noulla ja [Real Madridin] Bernabéulla. Siinä ei olisi mitään järkeä, että hän tulisi tänne pelaamaan kakkosjoukkueessa. Se ei auttaisi häntä kehittymään.