Man Cityn Pep Guardiola puolustaa kättelyn väliin jättänyttä Maurizio Sarria

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityltä tyylipuhtaasti 6-0 -lukemin selkäänsä sunnuntaina saaneen Chelsean valmentaja Maurizio Sarri marssi murskajaisten jälkeen suoraan koppiin, jäämättä normaaliin tapaan kättelemään viereisen penkin henkilöstöä. Italialaisen selälle kättään ojentamaan päätynyt Pep Guardiola ei tilanteelle paljoa painoa aseta, vaan keskittyy puolustamaan vastapariaan.

– Hän ei vain nähnyt minua. Meillä on hyvät välit, joten tässä ei ole mitään ongelmaa.  Puhuin hänen sijastaan (apuvalmentaja) Gianfranco Zolan kanssa pelin jälkeen.

Hallitseva mestarimanageri sanoi ehdottomasti tuntevansa sympatiaa Sarria kohtaan.

– Ilman muuta. Tiedän mitä hän haluaa tehdä. Mielestäni hänen kaltaisensa henkilöt tekevät Valioliigasta yhä paremman.

Lähihistoriasta löytyy esimerkkejä tilanteista, joissa City on ollut Sarria vastaan ongelmissa.

– He voittivat meidät Stamford Bridgellä. Viime kaudella meillä oli tiukkaa Napolin kanssa. Noissa peleissä oli jaksoja, joina he olivat meitä parempia.

Odotukset uudelle valioliigaluotsille ovat Guardiolan mielestä usein kohtuuttomia.

– Ihmiset eivät vain ymmärrä, miten vaikeaa se on. Olen monta kertaa maininnut, miten vaikea oma ensimmäinen kauteni täällä oli. Ulkopuolelta näyttää siltä, että uusi manageri tulee, hankkii vahvistuksia, ja tulosten pitäisi tulla heti. Ei se mene niin, vaan aina tarvitaan aikaa. Seurojen omistajien ja johtoportaiden asema on tässä oleellinen; heidän pitää todella luottaa managerin kykyyn tehdä tulosta, ja jaksaa odottaa sitä.

Lähde: Sky Sports

Kertoimet ottelulleManchester City - Chelsea23.11.2019