Manchester City voitti Arsenalin 3-1-lukemin sunnuntain jännittävässä valioliigakamppailussa.

Ottelu oli Citylle erityisen tärkeä. Manchesterilaisseura nousi voittonsa myötä jo kahden pisteen päähän sarjan kärjessä olevasta Liverpoolista, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Manchester City kärsi karmaisevan tappion viime tiistaina, kun Newcastle jyräsi sinipaidat 2-1-lukemin St. James’ Parkilla. Pep Guardiola kertoikin uskoneen, että tappion myötä City olisi varmasti ulkona mestaruustaistosta.

Liverpoolilla oli nimittäin keskiviikkona mahdollisuus ottaa jopa seitsemän pisteen ero Cityyn. He kuitenkin kompuroivat Leicesteriä vastaan, jääden Citystä edelle vain viidellä pisteellä, joka on nyt katkottu kahteen.

– Newcastle-tappion jälkeen, luulimme hävinneemme Valioliigan. Kaikki puhuivat seitsemästä pisteestä, mutta tänään ero on enää kaksi pistettä, Guardiola kertoi Arsenal-voiton jälkeen lehdistölle.

– Newcastle-ottelun jälkeen kaikki olivat vakuuttuneita, että Liverpool voittaisi Leicesterin ja ero olisi seitsemän pistettä ja mestaruusjahti olisi melkein ohitse.

– Tarkoituksemme on hoitaa vain oma tehtävämme – voittaa omat ottelumme, Guardiola lisäsi.

Liverpool kohtaa maanantai-iltana West Hamin vieraissa. Voitolla Jürgen Kloppin joukkue etenisi siis takaisin viiden pisteen johtoasemaansa.