Manchester City vaatii Uli Hoenessilta anteeksipyyntöä kommenteistaan liittyen valioliigaseuran siirtotoimiin.

Bayern Münchenin puheenjohtaja väitti City-omistaja Sheikh Mansourin nostavan aina öljyn hintaa, kun seuran on kustannettava yli 99 miljoonan euron siirto.

Manchesterissa saksalaisen puheita ei katsottu hyvällä. Mirrorin tietojen mukaan Cityn seurajohto harkitsee oikeustoimia, jos Hoeness ei esitä julkista anteeksipyyntöä.

Hoeness tunnetaan myös itse veronkiertotuomiostaan, josta hän istui kolme- ja puoli vuotta vankilassa.

– Se oli omahyväisen egoistin kommentti, Cityn seurajohdon jäsen totesi Mirrorille.

– Olemme huolissamme siitä, että Hoenessin väitöksissä saattoi olla myös rasistisia elementtejä.

Hoeness tuntee Cityn managerin Pep Guardiolan valmentajan Bayern-ajoilta. Bayern-pomo möläytteli Guardiolan siirtostrategioista julkisesti Münchenissa pidetyssä tilaisuudessa.

– Ystäväni Pep kertoi minulle, mitä tapahtuu kun hän tarvitsee rahaa yli 99 miljoonan euron hankintaan. Hän kokoaa videoita ja käy tapaamassa sheikkiä.

– He aterioivat yhdessä, jonka aikana Pep opettaa hänelle videolta pelaajasta. Sitten rahat siirretään. Seuraavana päivänä sheikki nostaa öljyn hintaa kattaakseen kustannukset, Hoeness irvaili medialle.

Hoenessin puheet ovat nyt Cityn asianajajien käsiteltävänä. UEFA:n ei kerrota haluavan kahden korkean profiilin seuran riidan etenevän yhtään pidemmälle.