Manchester City voitti valioliigakauden ensimmäisessä ottelussaan West Hamin peräti 5-0-lukemin. Raheem Sterling paukutti murskavoitossa hattutempun, kun Gabriel Jesus ja Sergio Agüero vastasivat Cityn muista maaleista (lue otteluraportti täältä).

Ottelua väritti myös kaksi historiallista VAR-päätöstä. Cityltä hylättiin yksi maali pelin toisella jaksolla, jonka jälkeen Agüero sai ampua torjutun pilkkunsa uusiksi Lukasz Fabianskin ennakoidessa maaliviivalla.

Ottelun jälkeen City-manageri Pep Guardiola painotti, miten tärkeää on pysyä henkisesti keskittyneenä sen jälkeen kun VAR tekee pelaajille epämieluisan ratkaisun. Hänen mukaansa Cityn hylätty 3-0-maali hyödytti koko ryhmää.

– Sen jälkeen kun hävisimme Tottenhamille – kun teimme maalin 95. minuutilla ja yli 60 000 tanssi ja hyppi, ja sekuntia myöhemmi hävisimme paitsion takia – olen tottunut tällaiseen, Guardiola kertoi lehdistölle MEN:n mukaan.

– Meidän on oltava vahvoja, koska 0-3:ssa voit sanoa pelin olevan melkein ohitse, mutta 0-2-tilanteessa, 10 minuuttia [hylättyä maalia] myöhemmin Edersonin oli tehtävä huikea tuplatorjunta.

– Jos me pelaamme viimeiset 15 minuuttia 1-2-tilanteessa, tässä liigassa West Hamia vastaan, mitä vain voi tapahtua. Kun tällainen [VAR-päätös] tapahtuu, sinun on oltava täysillä mukana ja jatkettava keskittyen jotta emme menetä momentumia. Tätä tulee tapahtumaan vielä monesti.