Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan mukaan joukkueen keskiviikkoinen 3-0-vierasvoitto ukrainalaisesta Šah’tar Donetskista vaati loistavaa suoritusta.

City oli joukkueista selvästi vahvempi Harkovan illassa, mutta Guardiolan mukaan ukrainalaisilla on kasassa yllätysvalmis joukkue. City ja Šah’tar kohtasivat Mestarien liigan lohkovaiheessa myös viime kaudella. Tuolloin manchesterilaiset ottivat peleistä kaksi voittoa ja tekivät yhdeksän maalia päästämättä ainuttakaan.

Šah’tarista on tullut tuttu joukkue Guardiolalle vuosien saatossa. Hän on kohdannut ukrainalaiset valmentajaurallaan 12 ottelussa, joista hän on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kaksi. Hän sanoi keskiviikon ottelun jälkeen, että on hiljalleen oppinut pelaamaan Šah’taria vastaan.

– Se oli alussa vaikeampaa, mutta mitä enemmän pelaa tiettyä vastustajaa vastan, niin sitä paremmin oppii tuntemaan heitä ja oppii myös hieman, mitä heitä vastaan on tehtävä voiton eteen, kommentoi Guardiola FourFourTwon mukaan.

– Mutta loppujen lopuksi voittoja on tullut, koska Barcelonan, Manchester Cityn ja Barcelonan pelaajat ovat olleet uskomattomia. Siksi olemme voittaneet.

– Minusta Šah’tar teki loistavaa työtä, eivätkä he pystyisi siihen, elleivät he olisi niin hyviä pelinrakentelussa. He ovat uskomattoman nopeita.

– Heillä on poikkeuksellisia pelaajia, mutta tietysti me pelasimme loistavan ottelun. Siksi voitimme.

Guardiola arveli, että Šah’tarin oma liiga ei välttämättä valmista joukkuetta riittävästi Mestarien liigan vaativimpiin peleihin. Šah’tar on jäänyt tällä vuosikymmenellä vain kahdesti ilman Ukrainan mestaruutta.

– Minusta Šah’tarin ainoa ongelma on rytmi. Me voimme pelata monta minuuttia korkealla rytmillä, mutta he pelaavat sarjassa, jossa se ei ole niin korkea.

– Mutta aina kun seuraan vastustajia – kuten esimerkiksi Dinamo Zagrebia seuraavaa peliä varten – minä yritän löytää, missä he ovat parhaimmillaan. En näe heikkouksia, näen aina vahvuudet.