Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoo, että hänen joukkueensa ei ehkä tällä hetkellä kykene kilpailemaan Euroopan parhaiden seurojen kanssa.

Guardiolan ryhmä hävisi viikonloppuna Valioliigassa paikalliskilpailijalleen Manchester Unitedille ja jäi jo 14 pisteen päähän sarjakärki Liverpoolista. Viime kaudella City voitti triplamestaruuden Englannin kilpailuissa, mutta sarjamestaruuden uusiminen vaatisi jo lähes ihmettä.

– United osaa puolustaa ja se osaa hyökätä vastaan, ja meidän on hyväksyttävä se, kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Tämä on vastustajien taso, kun pelaamme Liverpoolia, Manchester Unitedia, Barcelonaa, Real Madridia tai Juventusta vastaan. Tällaisia joukkueita vastaan meidän pitää pelata, ja totuus on, että me emme ehkä tällä pysty kilpailemaan heidän kanssa.

– Ehkä meidän on hyväksyttävä se seurana ja kehityttävä.

Cityllä on ollut hieman vaikeuksia myös Mestarien liigassa, mutta se on jo varmistanut lohkovoiton ennen tällä viikolla pelattavaa lohkovaiheen viimeistä peliä. Liigacupin puolivälierässä City pelaa Ykkösliigan Oxford Unitedia vastaan, ja FA Cupissa manchesterilaisten vastustajaksi arvottiin Kakkosliigan Port Vale.

– Totuus on, että olemme 14 pistettä perässä [Liverpoolia] virheidemme ja vastustajien tason takia sekä erityisesti sellaisten asioiden, joita emme voi hallita, sanoi Guardiola viitaten loukkaantumisiin.

– Olemme joulukuun alussa ja meillä riittää pelattavaa muissa kilpailuissa. Meidän on taisteltava ja kehityttävä.

– Me emme ajattele Mestarien liigan voittamista. Minä en ajattele, kuinka monta pistettä tarvitsemme tai kuinka monta pistettä heidän (Liverpoolin) on menetettävä. Me yritämme vain voittaa näitä pelejä yksi kerrallaan.

Manchester City kohtaa tällä viikolla Mestarien liigassa kroatialaisen Dinamo Zagrebin ja Valioliigassa Arsenalin.