Pep Guardiola odottaa hänen valmentamansa Manchester Cityn taistelevan Valioliigan mestaruudesta ensi kaudella.

City oli tällä kaudella sarjakärki Liverpoolin varteenotettavin kilpailija, mutta käytännössä sitä ei lasketa enää edes haastajaksi. Ennätyksiä rikkonut Liverpool johtaa Valioliigaa 23 pisteen erolla Cityyn, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Tällä hetkellä Cityn päätavoite Valioliigassa on varmistaa paikkansa neljän parhaan joukossa.

– Emme ole juurikaan epäonnistuneet pisteiden ja esitysten valossa, sanoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Meillä on ideoita siirtoikkunaa varten, ensi kaudella valmistaudumme taistelemaan taas. Olemme voittaneet kahdeksan pokaalia yhdeksästä viimeisestä, joista olemme [Englannin kentillä] taistelleet. Se ei ole huono suoritus, ja uskon, että ensi kaudella teemme samoin.

– Liverpool pysyy vahvana joukkueena, mutta kun me uusimme mestaruutemme, olimme kymmeneen vuoteen ensimmäinen seura, joka pystyi siihen. Joten on tiedossa, kuinka vaikeaa se on.

Guardiolan joukkue tarvitsee vielä 11 pistettä varmistaakseen paikkansa Valioliigan kärkinelikossa. Manchesterilaisilla ei ole kuitenkaan asiaa ensi kauden Mestarien liigaan, ellei urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kumoa Euroopan jalkapalkapalloliitto UEFA:n Citylle asettamaa kahden vuoden europelipannaa. Asiasta odotetaan päätöstä ensi kuun alkupuolella.

Tämän kauden Mestarien liigassa City taistelee pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. Se voitti neljännesvälierien ensimmäisessä osassa Real Madridin 2-1 vieraskentällä. Tänään, maanantaina, Guardiolan ryhmä pelaa Valioliigassa Burnleyä vastaan.

– Saamme 2-3 viikon päästä tietää tuomiosta UEFA:lta ja voimmeko pelata vai emme.

– Mutta nyt minä keskityn Burnleyyn. Kun olemme varmistaneet pääsyn Mestarien liigaan, rupean miettimään, miten valmistaudumme otteluun Real Madridia vastaan.