Pahassa loukkaantumiskurimuksessa oleva Manchester City koki sunnuntaina kauden avaustappionsa, kun sarjakärkeen noussut Leicester haki Manchesterista sarjapisteet maalein 2-5 (lue raportti). Cityä kuritti erityisesti kokenut Jamie Vardy, joka teki ottelussa hattutempun. Kaksi Vardyn maaleista syntyi rankkarista.

Pep Guardiolaa pidetään yleisesti yhtenä aikakautensa menestyksekkäimmistä valmentajista – tai miksei jopa kautta aikojen. Onhan katalaani voittanut valmentajana muun muassa yhteensä kahdeksan kansallista mestaruutta Espanjassa, Saksassa ja Englannissa.

Viime kausi oli Citylle tulosten valossa laihanlainen, sillä Liverpool karkasi Valioliigassa kohtuuttoman kauas ja Citylle jäi käteen ”vain” Liigacupin voitto. Sunnuntainen tappio Leicesterille oli kuitenkin Pep Guardiolalle henkilökohtaisesti jonkinlainen pohjakosketus – jos arvio tehdään yksinomaan tilastojen pohjalta.

Guardiolalle ottelu oli valmentajana kaikkiaan 644:s kilpailullinen ottelu. Samalla se oli vasta ensimmäinen, jossa Guardiolan valmentaman joukkueen verkkoon tehdään enemmän kuin neljä maalia. Leicesterin tehokkuus oli nimen omaan Guardiolan menneisyyttä ajatellen historiallista. Olkoonkin, että maaleista kolme syntyi rangaistuspotkusta, mutta samanarvoisia nekin maalit ovat.

Tätä ennätystä Guardiola ei varmasti halua parantaa.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🔥 - For the FIRST time a Josep Guardiola managed side concede more than 4️⃣ goals in a competitive match (644 games). #MciLei #EPL