Valioliigassa on lauantaina luvassa mielenkiintoinen kamppailu, kun Euroopan kuumimmaksi joukkueeksi kutsuttu Manchester City kohtaa suuryllättäjä West Hamin.

City komeilee sarjakärjessä kymmenen pisteen erolla toisena majailevaan Manchester Unitediin ja West Ham on sensaatiomaisesti neljäntenä, kun 13 kierrosta on pelaamatta.

Manchesterilaisten manageri Pep Guardiola kertoi lehdistötilaisuudessa, että hän ihailee suuresti Hammersin tämän kauden menoa ja heidän käskyttäjäänsä David Moyesia.

– He ovat Mestarien liigaan oikeuttavalla sijalla. Tuossa ei ole kyse hyvästä putkesta, kausi on jatkunut monta kuukautta ja he ovat siellä. Se kertoo siitä, kuinka vahvoja he ovat, sanoi Guardiola Sky Sportsin jälkeen.

– Heillä on fantastisia pelaajia, kuten Declan Rice. Olen hänen iso ihailijansa, ja Michail Antonio aiheuttaa aina liikkeillään päänvaivaa.

– David Moyes, ihailen tämäntyyppisiä ihmisiä, kuten myös [Crystal Palacen] Roy Hodgsonia. Heillä on uskomattoman pitkät urat.

Moyesilta kysyttiin, kohtaavatko lauantaina vuoden managerin tittelin suurimmat voittajasuosikit.

– Siihen on vain yksi ehdokas, ja se on Pep, koska hän johtaa sarjaa, vastasi skottimanageri football.londonin mukaan.

– Man City näyttää siltä, että heillä on tällä kaudella paras mahdollisuus voittaa Mestarien liiga. Tietty on puhuttava myös Bayern Münchenistä ja PSG:stä ja yhdestä tai kahdesta muustakin seurasta, mutta minä uskon, että tämä on heidän paras mahdollisuutensa voittaa Mestarien liiga.

– He ovat osoittaneet, että he voittavat liigan, joten Pepillä on loistava kausi meneillään. Hän on jo yhdessä cup-finaalissa (liigacup) ja hänellä on tilaisuus päästä toiseenkin (FA Cup).