Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on kehunut vuolaasti Borussia Dortmundin tähtihyökkääjä Erling Braut Hålandia.

20-vuotias norjalainen on noussut lyhyessä ajaksi yhdeksi maailman parhaista hyökkääjistä ja siirtohuhut vievät häntä useaan Euroopan suurseuraan.

Yksi kiinnostuneista seuroista on Guardiolan luotsaama Manchester City, jossa Hålandin isä, Alf-Inge Håland pelasi vuosina 2000-03.

Guardiola kertoo, ettei ole nähnyt paljoa Hålandin ja Dortmundin otteita kuluvan kauden aikana, mutta huhtikuussa hän pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä norjalaishyökkääjää, sillä City ja Dortmund arvottiin vastakkain Mestarien liigan puolivälieriin.

Numerot puhuvat puolestaan. Hän on ikäänsä nähden yksi parhaista hyökkääjistä maailmassa. Tiedostan tämän hyökkääjän laadun, Guardiola sanoi.

– En ole nähnyt heidän (Dortmund) pelejään paljon tällä kaudella, koska meillä ei ole aikaa, mutta maajoukkuetauolla meillä on aikaa katsella klippejä heidän peleistään.

Siihen, onko City Hålandin perässä, Guardiola ei halunnut ottanut millään lailla kantaa.

Hän on Borussia Dortmundin pelaaja. En pidä siitä, kun ihmiset puhuvat pelaajistamme, joten hänen ollessa Dortmundin pelaaja ymmärrät varmaan, etten voi vastata tähän kysymykseen.