Paikallisviholliset Manchester City ja Manchester United iskevät sunnuntaina yhteen Etihadilla.

Kyseessä on kauden kolmas Manchesterin derby. Aiemmin tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Old Traffordilla. Valioliigaottelu päättyi maalittomaan 0-0-tasapeliin ja Liigacupin välieräottelussa City oli vahvempi 2-0-lukemin.

City on ollut viime aikoina pysäyttämättömässä vireessä ja voittanut jo peräti 21 ottelua perätysten. United puolestaan on paininut maalintekovaikeuksien kanssa ja voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan vain neljä. Ottelun suosikista ei siis ole epäselvyyttä.

[readmore from=Manchester-City]

Pep Guardiola kuitenkin tiedostaa ottelusta tulevan vaikea. Perjantain lehdistötilaisuudessa katalonialaisluotsi puhui siitä, kuinka vaikea vastus United on.

– Tämä peli on tärkeä. Tiedän kuinka vaikea vastustaja United on, Guardiola sanoi.

– Minusta tuntuu, että he ovat parempi joukkue joka kausi. He eivät ole hävinneet yli vuoteen vieraskentillä (Valioliigassa). He saavat aina hyviä tuloksia täältä (Etihadilta).

Valioliigassa joukkueiden välinen piste-ero on 14 pistettä. Derbyn voittamalla City olisi entistäkin lähempänä mestaruutta.

– Meillä on nyt hyvät mahdollisuudet lisätä etäisyyttä. Puhuimme tänään harjoituksissa siitä, mitä meidän on tehtävä voittaaksemme heidät.

– He ovat sarjataulukon kakkosina ja todellinen kilpailija meille. Kaikki tietävät, kuinka tärkeä peli se on.

Manchesterin derby pelataan sunnuntaina Suomen aikaa kello 18.30 alkaen.