Manchester City ja Chelsea kohtaavat lauantain huippukamppailussa kello 14.30. Valioliigan sijoilla yksi ja kaksi majailevat suurseurat kohtasivat myös viime kauden Mestarien liigan finaalissa. Tuolloin pidemmän korren vei Chelsea.

Valioliigassa hallitseva mestari on City. Pep Guardiolan aikakausi Manchesterissa on ollut menestyksekäs, mutta Chelsea-ottelun alla hän jakaa suitsutusta ennen kaikkea Chelsean Thomas Tuchelin suuntaan.

– Todella luova manageri. Yksi harvoista, joilta opin jatkuvasti. Hän on loistava jokaisella osa-alueella, ylisti Guardiola perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Olen aina nauttinut hänen joukkueidensa peleistä ja lähestymistavasta. Esimerkiksi Mainzissa ja Dortmundissa aiemmin.

Guardiolan mukaan Tuchel tekee jalkapallomaailmasta paremman.

Suurseurat kohtasivat Valioliigassa syyskuun lopulla. Stamford Bridgella pelatun kamppailun voitti City lukemin 1-0. Kotijoukkueen saksalaisluotsi oli tuolloin todella pettynyt omiensa esitykseen.

Guardiola uskoo lontoolaisten tulevan erilaisella lähestymistavalla lauantaina.

– Katsoin heidän pelaavan Liverpoolia ja Tottenhamia vastaan. Näin täysin erilaisen Chelsean, jonka me kohtasimme. Uskon heidän pelaavan eri tavalla.

– Jalkapallo on jatkuvaa evoluutiota. On jaksoja, kun peli kulkee ja tärkeintä on saada pidettyä sitä yllä mahdollisimman pitkään. Lauantaina kohtaamme Mestarien liigan voittajan. Loistavan joukkueen.

Manchester City – Chelsea lauantaina kello 14.30.

Lähde: BBC