Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjä Peter Crouch vitsaili vanhan seuransa Liverpoolin ja Evertonin välisestä tasoerosta Amazon Primen lähetyksessä.

Valioliigaa johtava Liverpool kukisti Evertonin keskiviikkona Merseysiden derbyssä maalein 5-2, vaikka se lepuutti joitain avainpelaajiaan. Roberto Firmino pelasi vain viimeisen vartin ajan ja Mohamed Salah seurasi koko ottelun penkiltä.

Surkean kauden pelannut Everton tipahti tuloksen myötä putoamisviivan alapuolelle. Toffeesin managerille Marco Silvalle on povattu potkuja loppuvihellyksestä lähtien.

Aiemmin tänä vuonna uransa lopettaneelta Crouchilta, 38, kysyttiin, miltä Salahista mahtoi tuntua istua penkillä. Crouch keksi vastaukseksi hauskan esimerkin.

Mohamed Salahia ei ole totuttu näkemään Liverpoolin vaihtopenkillä. Kuva: Getty Images

– Muistan, kun Englanti pelasi Andorraa vastaan ja minä ajattelin, että ”päästäkää minut kentälle”, vitsaili Crouch.

Hän vastasi myös vakavammin ja arveli, että egyptiläistähti haluaa pelata mahdollisimman paljon.

[readmore from=Liverpool]

– Hän haluaa olla osa tuota joukkuetta. Hän haluaa kultaisen kengän (parhaan maalintekijän palkinnon). Tiedämme, millainen pelaaja hän on.

– Hän on muuttunut laiturista itsekkääksi hyökkääjäksi. Hän ei nautiskellut penkillä tuosta esityksestä.

Crouchin mainitsema Andorra ei ole lilliputtimaa vain pinta-alansa ja väkilukunsa puolesta, vaan myös jalkapallomenestyksen. Se on tuoreimmassa Fifa-rankingissa 135. sijalla, eikä se ole ikinä selviytynyt arvokisoihin. Andorran miesten A-maajoukkue on pelannut yhteensä 112 EM- ja MM-karsintaottelua, joista se on voittanut kolme.

Omalla maajoukkueurallaan Crouch kohtasi Andorran kaksi kertaa ja teki niissä peleissä yhteensä kolme maalia.