Valioliigan viikonloppukierros oli jälleen VAR-draamaa täynnä, kun erityisesti käsivirheistä syntyneet rangaistuspotkut nousivat suureen rooliin useammassakin ottelussa.

Evertonin ja Crystal Palacen välisessä kamppailussa Lucas Digne puski pallon Joel Wardin käteen rangaistusalueen sisällä, jonka jälkeen pallo vietiin VAR-tarkastuksen jälkeen pilkulle. Palacen manageri Roy Hodgson ei sulattanut ratkaisua, vaan ilmaisi mielipiteensä uudistetusta säännöstä heti pelin jälkeen (lue lisää).

– En ymmärrä, miten sellainen sääntö voi olla edes olemassa. Se pilaa jalkapallon. Siitä ei ole kahta kysymystä, Hodgson latasi ottelun jälkeen.

Amazon Prime Video Sport

@primevideosport
HUGE CONTROVERSY 😲

Joel Ward is penalised for handball, Kevin Friend checks the monitor and a penalty is given to Everton!

Thoughts?

#PLonPrime #CRYEVE

Chelsean ja West Bromin välisessä ottelussa pallo näytti sen sijaan osuneen Kai Havertzia käteen juuri ennen lontoolaisten loppuhetkien tasoitusta, mutta maalia ei VAR-tarkastuksesta huolimatta viety pois.

Sunnuntain Tottenham-Newcastle-pelissä Eric Dierin tahattomasta käsivirheestä vihellettiin kuitenkin taas pilkku, mikä herätti entistä enemmän hämmennystä asiantuntijoiden, fanien, managerien ja pelaajien keskuudessa.

talkSPORT

@talkSPORT
Havertz in the build up to Chelsea’s equalising goal against West Brom... 👀

Should this be given as handball?

 

Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen entinen huippuhyökkääjä Peter Crouch jakoi oman näkemyksensä Daily Mailille, yhtyen Hodgsonin puheisiin uudistetun käsivirhesäännön järjettömyydestä.

– Olen täysin samaa mieltä Hodgsonin kanssa – laji on pilalla. Olen ilmaissut inhoni VAR:ia kohtaan useaan otteeseen ja olen tyytyväinen etten itse pelaa enää, koska näkemäni toiminta on täysin järjetöntä, Crouch kertoi.

LUE MYÖS: Newcastle pelastui tappiolta ”naurettavan” käsivirheen myötä – Steve Bruce ei kehdannut edes juhlia: ”Tämä on täysin järjetöntä”

– Kai Havertzin tapaus West Bromissa oli epäselvä. Rangaistuspotku, jonka Everton sai Crystal Palacessa oli säälittävä. Sen pitäisi mennä niin, että jos pallo osuu sinua käteen, ja kosketus on tahaton, mitään ei vihelletä.

– Tuomarit muuttavat asioita, joihin pelaajat ovat tottuneet. VAR:ia ei missään nimessä tuotu kuvioihin tätä varten. Meille väitettiin, että se tuotiin korjaamaan selkeät ja merkittävät virheet. Ainoa asia mitä se saa säännöllisesti aikaiseksi on hämmennystä.

Peter Crouch

@petercrouch
My arms would have given pens away every week 😩

– Minun käteni olisivat aiheuttaneet pilkkuja joka viikko, kirjoitti 201-senttinen Crouch Twitter-tililleen vielä sunnuntai-iltana.