Liverpool julkaisi lauantaina tiedotteen, jossa se kertoi lomauttavansa 200 seuran työntekijää. Seura ilmoitti maksavansa vain 20 prosenttia heidän palkoistaan niin, että loput 80 prosenttia rahoituksesta tulisi maan hallitukselta.

Päätös kuitenkin suututti seuran kannattajat ja entiset pelaajat, jotka eivät voineet hyväksyä Liverpoolin ratkaisua turvautua Britannian hallituksen apurahoihin yhtenä maailman rikkaimpana seurana (lue lisää).

Kritisointi selkeästi kannatti, sillä nyt Liverpool on päättänyt perua alkuperäisen päätöksensä, etsien toista keinoa kaikkien seuran työntekijöiden palkkojen maksamiseksi.

– Me uskomme tehneemme väärän päätöksen viime viikolla, kun ilmoitimme turvautuvamme Coronavirus Retention Schemen tukeen lomauttamalla työntekijöitämme koronaviruksen aiheuttaman Valioliiga-tauon takia, ja me olemme syvästi pahoillamme siitä, Liverpoolin toimitusjohtaja Peter Moore kertoi kirjeessä Liverpoolin kannattajille.

– Meidän tavoitteenamme oli, ja yhä on, että kaikki työntekijämme saavat mahdollisimman paljon suojaa työttömyydeltä ja ansiovähennyksiltä tämän arvaamattoman ajanjakson aikana.

– Olemme siksi sitoutuneet etsimään vaihtoehtoisia tapoja toimia, kun jalkapallo-otteluita ei pelata, mikä takaa sen, että emme hae apuja hallituksen avustusjärjestelmästä.