Arsenalin manageri Unai Emery ei halunnut vielä tiistaina paljastaa, kumman maalivahdin hän laittaa tolppien väliin keskiviikkona Eurooppa-liigan loppuotteluun Chelseaa vastaan.

Vaihtoehdot ovat Bernd Leno, joka on kantanut ykköstorjujan vastuuta Valioliigassa, ja Petr Čech, joka on pelannut tämän kauden Eurooppa-liigassa jo kymmenen ottelua.

Leno, 27, pelasi lohkovaiheen kolme ensimmäistä ottelua, mutta ei ole sittemmin vetänyt hanskoja käteen Eurooppa-liigassa. Čech, 37, pelasi alkulohkossa kaksi peliä, ja hän on torjunut myös kaikissa pudotuspeleissä.

[readmore from=Petr-Cech]

Keskiviikon loppuottelu Chelseaa vastaan on Čechille monessakin mielessä erityinen peli. Tšekkivahti kohtaa siinä seuran, jota hän edusti peräti 11 vuotta, ja päättää samalla uransa. Čech ilmoitti tammikuussa, että kuluva kausi jää hänen viimeisekseen.

Huhujen mukaan hän siirtyy heti peliuransa jälkeen Chelsean palvelukseen, mutta vielä ei ole selvää, pääseekö hän keskiviikkona kentälle entistä seuraansa vastaan.

– Kerron avauskokoonpanon ensin pelaajille. Voin puhua Čechistä paljon, mutta hän on ennen kaikkea hyvä mies, hyvä ammattilainen, ja hänen uransa on ollut uskomaton niin täällä kuin muuallakin, kommentoi Emery Goalin mukaan.

– Tämä jää hänen viimeiseksi ottelukseen, koska hän on päättänyt lopettaa uransa. Haluan tehdä jotain tärkeää hänen kanssaan hänen uransa viimeisillä hetkillä, pelaa hän tai ei.

– Kunnioitan häntä paljon. Hän on uskomaton, ensinnäkin ihmisenä ja ammattilaismaalivahtina. Hän ansaitsee luottamuksensa, hänen uransa kertoo meille, että hän on herrasmies. Hän saattaa aloittaa tai sitten ei, minä päätän siitä.