Chelsean ja Arsenalin entinen maalivahti Petr Čech on liittynyt jääkiekkojoukkue Guildford Phoenixiin, joka pelaa Iso-Britannian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Pelipaikka ei vaihdu, sillä tšekkiläistorjuja pelaa tolppien välissä myös jääkiekossa. Čech, 37, on hionut ja pitänyt yllä jääkiekkotaitojaan lopetettuaan ammattilaisjalkapallon viime kauteen.

– Toivottavasti voin auttaa tätä nuorta joukkuetta saavuttamaan sen tavoitteet, kommentoi Čech Guildford Phoenixin tiedotteessa.

– 20:n ammattilaisjalkapallon parissa vietetyn vuoden jälkeen tämä on minulle mahtava tilaisuus pelata lajia, jota rakastin katsoa ja pelata pienenä.

Čech harjoittelee Guildford Phoenixin kanssa, kun hänen aikataulunsa sen sallii. Hänellä on yhä rooli Chelseassa teknisenä neuvonantajana. Čech tarkensikin sosiaalisessa mediassa, että hän ei ole lähtenyt Chelseasta tai vaihtanut työpaikkaa, vaan hän pelaa jääkiekkoa vain vapaa-ajallaan.

– Ammattilaisjalkapalloilijana en tietenkään pystynyt pelaamaan (jääkiekkoa). Nyt pystyn, kommentoi Čech Twitterissä.

Hän pelasi Valioliigassa 443 ottelua ja piti niissä yhteensä 207 nollapeliä. Čech voitti Chelsean ja Arsenalin kanssa mm. neljä Valioliigan ja viisi FA Cupin mestaruutta sekä kertaalleen Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan. Tšekin A-maajoukkueessa hän pelasi 124 ottelua.