Virallista: Ehdokkaat PFA:n vuoden pelaajaksi selvillä – kuka on suoriutunut vahviten?

© Kuva: Getty Images

Britannian ammattilaisjalkapalloilijoiden liitto PFA on listannut kuusi ehdokasta valioliigakauden 2018/19 vuoden pelaajaksi.

Listalta löytyvät Manchester Cityn hyökkäyskolmikko Sergio Agüero, Raheem Sterling ja Bernardo Silva, Liverpoolin avainkaksikko Sadio Mané ja Virgil van Dijk, sekä Chelsean tähtipelaaja Eden Hazard.

Sterling on onnistunut tekemään maalin tai antamaan maalisyötön joka 90. peliminuutti Valioliigassa tällä kaudella. Ainoastaan Agüero on ollut englantilaishyökkääjää tehokkaampi, onnistuen samassa joka 78. peliminuutti.

Van Dijk on voittanut 77-prosenttia kaikista pääpalloista ja ilmahaastoista tällä valioliigakaudella (153/200), enemmän kuin kukaan muu puolustaja TOP6-joukkueissa.

Hazard on ollut suoraan mukana yhteensä 28 maalissa tällä valioliigakaudella (16 maalia, 12 maalisyöttöä), enemmän kuin kukaan muu pelaaja.

Agüero on onnistunut maalinteossa joka 109. minuutti tällä valioliigakaudella, tehokkaammin kuin kukaan yli viisi ottelua pelannut pelaaja.

Mané on tehnyt eniten maaleja tällä valioliigakaudella, kun rangaistuspotkut jätetään pois laskuista (19).

Bernardo Silva on ollut mukana 25 valioliigavoitossa tällä kaudella, enemmän kuin kukaan muu Manchester Cityn kenttäpelaajista.

Viime kaudella PFA:n vuoden pelaajaksi valittiin Liverpoolin Mohamed Salah, joka ei tällä kaudella mahtunut kuuden miehen ehdokaslistan joukkoon.