Manchester City selvitti tiensä jatkoon FA Cupin viidenneltä kierrokselta, kun valioliigajätit kaatoivat Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Newport Countyn 4-1-lukemin.

Sinipaitojen ottelun parhaaksi pelaajaksi nousi 18-vuotias teinisensaatio Phil Foden, joka teki ottelussa kaksi maalia.

Foden on osunut tällä kaudella jo viidesti, mutta ei ole vielä aloittanut yhtään ottelua Valioliigassa.

Pep Guardiola oli erittäin tyytyväinen Fodenin esitykseen, uskovan hänen oppineen pelistä paljon.

– Hän on pelaaja joka on valmis, hän on valmis pelaamaan. Tämä oli hänelle testi, hyvä testi josta hän varmasti oppi paljon, Guardiola kertoi Manchester Evening Newsin mukaan lehdistölle.

– Hän auttoi meitä voittamaan ottelun tekemällä kaksi uskomatonta maalia. Hän osaa pelata lähellä maalia ja hänellä on oikea mentaliteetti ja taito tehdä maaleja – harjoituksissakin hän tekee jatkuvasti maaleja. Hän oli uskomaton, Guardiola ylisti.

Guardiolan mielestä Fodenilla on kuitenkin yksi ongelma, joka ei itse asiassa riipu hänestä itsestään. Vaikka nuori keskikenttäpelajaa onkin ’valmis pelaamaan’, on hänen silti hyvin hankala löytää tietänsä Cityn avaukseen tällä hetkellä.

– Ainut ongelma, joka minulla on Philin kanssa, on se kuinka hänen on kamppailtava pelipaikasta Kevin de Bruynen, Ilkay Gündoganin, David Silvan ja Bernardo Silvan kanssa, Guardiola lisäsi.