Manchester Cityn entisen pelaajan Shaun Wright-Phillipsin mukaan seuran huippulupauksen Phil Fodenin on pohdittava huolella tulevaisuuttaan.

Foden, 19, saa Cityn managerilta Pep Guardiolalta ylistäviä kehuja tasaisin väliajoin, mutta peliaikaa nuorukaiselle ei heru. Hän on pelannut tällä kaudella 13 ottelussa, mutta peliminuutteja niissä on kertynyt vasta 360. Valioliigassa hän on saanut enimmillään peliaikaa 23 minuuttia kerrallaan.

Wright-Phillipsin mukaan uusi seura on vaihtoehto, jota Fodenin ei kannata kuopata.

– Phil Fodenilla on ensi kesänä iso päätös edessä. Jokainen jalkapalloilija tulee jossain vaiheessa pisteeseen, jossa tajuaa, että tarvitsee enemmän peliaikaa, kommentoi Wright-Phillips Goalin mukaan.

– Ei ole hullua ajatella, että Foden voisi olla Englannin A-maajoukkueen ringissä, jos hän pelaisi säännöllisesti.

– Peliajan puute saattaa seisauttaa hänen uransa.

Shaun Wright-Phillips edusti Manchester Cityä vuosina 1996-2005 ja 2008-2011. Kuva: Getty Images

– Tietty hän imee oppeja uskomattomilta pelaajilta, hän on taistellut tiensä edustusjoukkueeseen ja käyttänyt paikkansa hyväksi sellaisia saadessaan, mutta hänen on aika nousta seuraavalle tasolle ja pelata vakituisesti.

Wright-Phillips otti esimerkiksi Jadon Sanchon, joka lähti Cityn akatemiasta kaksi vuotta sitten Borussia Dortmundiin, nousi Saksassa tähtipelaajaksi ja otti paikkansa Englannin maajoukkueesta.

– Jos katsoo vaikka Jadon Sanchoa, joka käytti tilaisuutensa ja lähti ulkomaille peliajan perässä. Nyt hänestä puhutaan samassa lauseessa maailman parhaiden laitahyökkääjien kanssa.

– Nuoret pelaajat ovat aina olleet elintärkeitä Man Citylle. He kaipaavat kipeästi sitä, että Phil Fodenin kaltainen pelaaja lyö läpi edustusjoukkueessa, mutta Fodenin on päätettävä, onko hänen parempi jäädä odottelemaan vai siirtyä muualle.